Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVATNOST

Prošla tužba protiv Facebooka, svakom će korisniku platiti 10.000 dolara?

Facebook
ilustracija
26.12.2014.
u 11:13

Facebook je presretao poruke i pratio linkove koje su korisnici slali jedni drugima

Okružni sud u Kaliforniji u srijedu je odlučio da je tužba protiv Facebooka zbog kršenja privatnosti valjana i da proces može ići na sud. Kako prenosi News.com.au, korisnici tvrde da je Facebook pratio linkove koje su izmjenjivali u privatnim porukama, zbog čega će možda svakom korisniku morati platiti do 10.000 dolara.

U tužbi, koja je prvotno podnesena još u prosincu 2013. godine, navodi se da je Facebook time prekršio Zakon o privatnosti u elektroničkoj komunikaciji te kalifornijske zakone o privatnosti i nelojalnoj konkurenciji. Grupnom tužbom bili bi obuhvaćeni svi korisnici Facebooka iz SAD-a koji su tijekom posljednje dvije godine poslali ili primili privatnu poruku s nekim linkom.

Facebook je pokušao odbaciti tužbu tvrdeći da su ova "presretanja" zakonita jer su se dogodila tijekom uobičajenog poslovanja, no sutkinja Phyllis Hamilton zaključila je da Facebook nije dovoljno dobro objasnio kako ove sporne aktivnosti spadaju u okvir uobičajenog poslovanja.

>> Umrla najstarija korisnica Facebooka, morala lagati o godinama da se prijavi

Komentara 11

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:39 26.12.2014.

Trebali ste u naslovu napisati ...platit će svakom korisniku t10.000 dolara u SAD-u...jer ovako će mnogi ovako otvarati vijest nebili nešto mukte dobili novaca u ova krizna vremena.

QW
qwas33333
11:57 26.12.2014.

fejsbuk gasi privatnost spasi.

TA
tarzan
12:39 26.12.2014.

taj facebook je svakako jedno od najvećih sranja ovog stoljeća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije