Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.06.2013. u 14:00

Mora li svako, ali baš svako televizijsko ljeto početi i završiti na naplatnim kućicama u Lučkom i javljanjem iz HAK-ova centra?

Premda neke od televizija odbrojavaju dane do ulaska Hrvatske u Europsku uniju (neke i doslovno, poput RTL-a, s brojkom u desnom kutu ekrana), ako se pita urednike informativnih programa, mi smo ondje već tjednima, mjesecima, od stoljeća sedmog... gdje odavno i pripadamo... bla bla. Pa je tako spomenuta televizijska kuća prvih 13 (slovima: trinaest) minuta dnevnika posvetila svekolikoj hrvatsko-europskoj problematici, a u jednom se od priloga zavapilo kako Francuska i Velika Britanija, za ne vjerovati, još uvijek nisu potvrdile svoju nazočnost na proslavi u Zagrebu.

Stoga, preko noći i na naglo, vanjskopolitički orijentirani dnevnici svih nacionalnih televizija zavidnu, nikad veću minutažu posvećuju prijeporima između Angele Merkel i Vladimira Putina, raspadu grčke vladajuće koalicije, demonstracijama u Brazilu, ratu u Siriji... kao da ih potpisuje sam CNN-ov Wolf Blitzer. Dobro su u toj konstelaciji zvijezda prošli loši dečki poput, recimo, šefa ličke policije kojemu je određen jednomjesečni pritvor ili pak notorni general Zagorec čiji je izlazak na slobodu sinoć popraćen tek jednominutnom flash vijesticom.

Minorniji tretman od njih, dobila je još samo teško bolesna djevojčica Maša, koja je naposljetku otputovala u SAD. Daleko od tog da "ulazak Hrvatske u europsku obitelj" nije priča, pa i puno više od toga, no nije loše ni osluhnuti puls naroda koji prema svim studijama ovaj povijesni događaj dočekuje s popriličnom ravnodušnošću. I pritom ne zaboraviti da smo još uvijek unutar granica Lijepe naše, te da će tako ostati i nakon 1. srpnja te direktnog transfera u Disneyland, gdje novac pljušti na sve strane, kao i kvalitetni televizijski program.

MINUS

Mora li svako, ali baš svako televizijsko ljeto početi i završiti na naplatnim kućicama u Lučkom i javljanjem iz HAK-ova centra?

PLUS

Nakon što smo danima bormbardirani vijestima o poplavama, jedino je RTL odlučio reći da je obrana koštala 8 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?