Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Dan hrvatske zbunjenosti

Malobrojni će bez razmišljanja i zamuckivanja točno odgovoriti na pitanje slavi li se Dan državnosti, Dan domovinske zahvalnosti ili Dan neovisnosti
Objava 27. lipnja 2012. 11 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 63
 • Avatar MENSA
  MENSA:

  ČEMU??? A čemu i pamtiti i slaviti kad za godinu dana više nećemo imati ni "S" od slobode, suvereniteta i samostalnosti???!!!

  08:43 28. 6. 2012.
 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Hvala braći u Rijeci. Ovu zbunjenost ćemo ispraviti. Još samo malo.

  12:12 27. 6. 2012.
 • apropos:

  e da, autor je zaboravio neke sitnice. Kao, sudjelovanje članova Vlade u povorkama sramote i jada, donosi puno više eurića, nego sjećanje na žrtve pale u Domovinskom ratu.Uostalom, a što su pripadnici ove Vlade, kao i predsjednički kokošinjac dobili pobjedom ... prikaži još! u DR? Državu koju nisu željeli, i koju ne mogu smisliti.I stoga moraju smišljati sve moguće načine, da je unište.A to priznajte, zahtijeva i određeni trud, zar ne? Eto, prozirni je morao udijeliti priznanja za Dan državnosti, i nekima koji su zaslužni za ovu državu, uz notorne njene neprijatelje. A vi mislite da je to jednostavno. Pored svih mogućih Puhovskih, Štrbaca, Draža (posthumno), Pusića, Del Ponta, Domina...on treba odlikovati eto i ove dvije male iz Splita. Ma da barem nisu iz Splita!

  12:31 27. 6. 2012.
 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Uh, što ću guštat kada im skinemo tablu s imenom najvećeg sina svih naših naroda !

  12:50 27. 6. 2012.
 • Gradinar:

  Izvrstan komentar! Bravo.

  13:17 27. 6. 2012.
 • Avatar toxic alien
  toxic alien:

  To je ekipa koja je prodala dusu vragu svom. Jednom kad postanes sluga tudjim interesima, odrekao si se svega sto je ponosnima drago i sveto. U Hrvatskoj jos uvijek 20-ak % stanovnistva zali za Austro-Ugarskom, 50-ak % za Jugoslavijom, 10-ak ... prikaži još! % za Italijom…, za domoljube tu nema mjesta. Jednog dana, od Hrvatske ce ostati samo dalmatinska zagora i zapadna Hercegovina.

  13:21 27. 6. 2012.
 • Oluja-Gotovina:

  Sve se to čini planski, ništa tu nije slučajno. Kad se s ove distance vidi koji snažan međunarodni položaj je Hrvatska imala 1999. i koliko se on promjenio i survao u provaliju nakon 2000. godine onda je sve jasno. Komunisti, ... prikaži još!, koji 25. lipnja nisu htjeli glasovati za samostalnu Hrvatsku, kad su došli na vlast 2000. godine proglasili su taj dan praznikom umjesto 30. svibnja koji se slavio i koji je zaista bio pravi Dan državnosti. I kad se pomislilo da je to vrhunac licemjerja, sad se pojavljuje premijer Milovanović, također komunist, i tvrdi kako ni taj datum ne valja, datum koji su stavili njegovi komunisti. Iz toga se vidi da oni imaju osmišljeni program antihrvatskog djelovanja, i da taj program ima kontinuitet. To nije nikakvo čudo, jer je opće poznato da komunisti nikad nisu baš bili previše ushićeni od ljubavi prema Hrvatskoj.

  14:11 27. 6. 2012.
 • Oluja-Gotovina:

  Trebalo bi ukinuti ova dva praznika i vratiti 30. svibnja jer je to krucijalan datum. Pričća da je to HDZ-ov datum je toliko imbecilna da čovjek u nju teško može povjerovati. Onaj tko zna povijest zna da bi prije 25. ... prikaži još! lipnja trebao biti HDZ-ov datum, nikako SDP-ov, a 30. svibnja je datum koji slavi demokraciju i koji je sugerirao kako hrvatska državnost proizlazi iz demokracije nasuprot totalitarizmu, budući da je to datum kad je ustoličen prvi demokratski saziv sabora izabran na višestranačkim izborima, i koji je doniosve ključne odluke koje će dovesti do međunarodnog priznanja Hrvatske kao samostalne države, od ustavnih amandmana iz kolovoza 1990. preko božićnog ustava od 22. prosinca 1990. do odluke o raspisivanju referenduma o samostalnosti, deklaraciji o državnosti od 25. lipnja 1991., odluke3 o razdruživanju od 8. listopada 1991. itd. Sve to odluke svoj izvor imaju u demokratskoj odluci hrvatskog naroda, kojom je uspostavljen saziv sabora koji je donio sve ove odluke, pa je stoga 30. svibnja bio potpuno normalan i isparavan datum, a ne HDZ-ovski. Međutim, kako se 2000. godine rušilo sve,, tako je srušeno i ovo

  14:18 27. 6. 2012.
 • Blekpanther:

  Sve praznike i blagdane izbrisite jer Hrvati znaju samo za 25. 5. rodendan "najveceg sina hrvatskog roda" a hrvatski Srbi znaju za 27.7. jer od tog dana je bilo dozvoljeno ubiti i onog Hrvata koji je slavio 25.5.!!!

  14:41 27. 6. 2012.
 • tarantula-zg:

  30.5. je krucijalan datum samo u smislu da je tog dana na vlast dosao HDZ, i nista vise. Sve ostalo su gluposti, visestranacki Hrvatski sabor postojao je vise od sto godina prije toga, kao i visestranacki izbori. 1999 je Hrvatska ... prikaži još! bila pod virtualnim sankcijama, prosvjedi su bili gotovo svakodnevni, cak je gotovo doslo zbog rata zbog besmislenog spora oko pogranicnog mjesta Martin-Brod. Medjunarodni polozaj Hrvatske je bio nikakav, svima je bilo jasno da je Hrvatska talac ostarjelog bivseg predsjednika Tudjmana, za kojeg je javna tajna bila da je tesko bolestan i da nije vise sposoban trezveno rasudjivati, a Ustavom si je dodijelio apsolutisticke ovlasti. Vlada i tada dvodomni Sabor su bili samo smijesni paravan, a iza toga je bila tajna policija, zabrana slobode govora (cenzura Ferala). Da ne govorimo da je ekonomska situacija tada bila upravo katastrofalna, a standard gradjana visestruko nizi nego u desetljecu potom.

  15:03 27. 6. 2012.
 • tarantula-zg:

  To sto 25.lipnja nikad nije zazivio u glavama kao pravi Dan drzavnosti je zasluga post--Tudjmanovskog HDZ-a koji je 2000 startao izuzetno agresivnu kampanju protiv tadasnje (i tada demokratski izabrane) vlasti, skrecuci paznju s bitnih stvari na lazno domoljublje i nacionalni ... prikaži još! ponos, koji se njihovim djelovanjem samo jos vise srozavao. U sklopu toga bio je i negativizam prema svim odlukama tadasnje vlasti, pa tako i prema danasnjem kalendaru drzavnih praznika, koji je daleko smisleniji i logicniji od tadasnjeg partijski obojenog.

  15:07 27. 6. 2012.
 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Pa dolazak na vlast HDZ- i jest bio krucijalan za ovu državu. A to što je Račan htjeo namjestiti 1. višestranačke izbore u Hrvatskoj i dati uhititi kasnije svu oporbu, to te ne smeta ?

  15:07 27. 6. 2012.
 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Sabor smiješni paravan: A što ti danas kaže Kajin: Tamo se ionako niti o čemu ne odlučuje.

  15:08 27. 6. 2012.
 • tarantula-zg:

  Pa dolazak na vlast HDZ- i jest bio krucijalan za ovu državu. ======================== jos jedan u nizu mitova, o kojem mi se ne da ni raspravljati.... A to što je Račan htjeo namjestiti 1. višestranačke izbore u Hrvatskoj i dati ... prikaži još! uhititi kasnije svu oporbu, to te ne smeta ? ========================== Naravno da me ne smeta, jer nije ni istina. Da je Racan htio (ne "htjeo" !!!) namjestiti izbore i uhititi svu oporbu, on bi to i napravio. Upravo je Racanova zasluga da je sve proslo relativno civilizirano (iako smo nastavak i sljedecih 10-ak godina proveli daleko od moderne civilizacije)

  15:24 27. 6. 2012.
 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Htio, je htio, pišem na brzinu. Nikakva zasluga tu nije bila Račana, htio je namjestiti izbore, ali mu nije dozvoljeno, i htio je uhititi sve nakon tih namještenih izbora, ali mu nije uspjelo.

  15:36 27. 6. 2012.
 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Molim te, nemoj mi od komunjare, raditi demokratu, daj nismo suckeri, vidimo kako nam demokracija trenutno napreduje. Uh što je demokratizirao svoju partiju, nemreš se prestati čuditi.

  15:38 27. 6. 2012.
 • Gradinar:

  A u što bi se mogao pretvoriti svaki blagdan koji simbolizira nešto iz hrvatske državnosti ili slobode, kada se godinama vodi bjesomučna kamkpanja protiv svakoga simbola zemlje, ismijava se isticanje zastave, pjevanje himne, ismijavaju se domoljubne pjesme, svaki izraz ljubavi ... prikaži još! prema svojoj zemlji i narodu je primitivan, seljački i ili kamenjarski, veličaju se nevjerojatne i posve necivilizirane osobe na TV programima, na oltar sloboda uzdižu se najobičniji prostakluci, ispadi, prostitucija, pornografija, moć je postala božanstvo, biti vjernik je postalo predmet javne šprdnje a moral godinama inauguriraju tipovi kao što je Butković, Kuljiš, Latin, Šprajc, Stanković, Red Carpet, glavni likovi i uzori mladima postaju najobičniji primitivci i probisvjeti, običan potsvijet sprema učiniti ono što normalan čovjek nikada ne bi i sl. Gdje je u tome svijetu mjesto za istinske vrijednosti, odakle hrabrost lkjudima da ih javno vrednuju? Nije ništa slučajno, ovu se zemlju razara deset puta "slobodom" nego srpskim granatama i vrlo, vrlo planski.

  17:05 27. 6. 2012.
 • Avatar The-North-Korean-Times
  The-North-Korean-Times:

  Birtijaš, nisu mu dopustile zemlje sklone nezavisnoj hrvatskoj državi, ili one koje su shvaćale da je razlaz jedini razuman put, a nije mu uspjelo, zato što je te izbore izgubio. Kužiš?

  17:14 27. 6. 2012.
 • Gradinar:

  Zauzeli su veliku većinu medija, upravljaju javnošću, preuzeli su financijske tokove zemlje, zauzeli sve najvažćnije ekonosmke i trgovačke pravce, osigurali trajnu lobističku moć i danas bez problema postavljaju vlade koje im odgovaraju samo se smjenjujući, jednom jedni jednom drugi. Hrvatskoj ... prikaži još!j je više nego ikada potrebna stvarna duboka i istinska revolucija i biti će je. Uvijek u ovakvim vermenima, kada postojeći establišment ispije čašu do dna a nikada je nije znao napuniti, dolazi do snažnih promejan. S obzirom na okolnosti to ne može više biti totalitarni i sličan režim, jednostavno - dogoditi će se.

  17:22 27. 6. 2012.
 • Somelier:

  Šta se tih praznika tiće, sad kad HDZ dođe na vlast mora to promijeniti i vratiti onako kako je bilo. A na vlast doči će brzo. Pola vlade je bolesno, a druga polovica ionako o ničemu pojma nema. Sutrašnji dan ... prikaži još! poslije presude Čačiću označiti će čisto rasulo u vladi.

  07:53 28. 6. 2012.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.