Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRASNO 2013.

Branitelji organiziraju treće Velebitsko hodočašće

velebit
Željko Mršić/PIXSELL
06.08.2013.
u 14:16

Desetak će hodočasnika odati počast 51 pripadniku oružanih snaga RH koji su za trajanja Domovinskog rata poginuli na Velebitu

Povodom blagdana Velike Gospe 15. kolovoza pripadnici Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkule“, Međunarodne policijske udruge (International police Association) - Sekcije Hrvatska te Športsko društvo„Čopalj“ od 8. do 15. kolovoza organiziraju treće „Velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj – Krasno 2013.“

Prelazeći dionicu dugu 250 kilometara na relaciji Tulove grede – Zavižan – Krasno desetak će hodočasnika odati počast 51 pripadniku oružanih snaga RH koji su za trajanja Domovinskog rata poginuli na Velebitu, među kojima su i trojica pripadnika \"Ajkula\" Marino Jakominić, Bruno Bolanča i Ivica Antončić. Želja im je da ovo postane tradicionalnim hodočašćem hrvatskih branitelja, vojnika, policajaca i planinara koji će uz odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima i promicati vrijednosti Domovinskog rata. Na toj zahtjevnoj dionici obići će mjesta pogibije svojih prijatelja i suboraca na Velebitu, a najavljen je i panoramski let jedrilicom iznad Visočice, gdje su hrvatski branitelji u ratu proveli najviše vremena.

>> U Voćinu održano 4. hodočašće branitelja, vojnika i policije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije