Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Vijećnik Akcije mladih u pratnji zaštitara napustio govornicu nakon sat i pol vremena

Marko Pupić-Bakrač
Foto: Frane Šarić
1/9
11.07.2014.
u 11:00

Neka me uklone s govornice, ali ja se sam neću maknuti, poručio je Pupić-Bakrač

I nova sjednica zadarskog Gradskog vijeća započela je optužbama, a naposljetku i prekidom sjednice samo pola sata nakon početka.

Naime, na prošloj sjednici prekid je uslijedio nakon što je nezavisni vijećnik Reno Sinovčić optužio SDP-ova vijećnika Antuna Novoselovića da je prije šest godina silovao jednu Zadranku, a nakon što se na današnjoj sjednici predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega iz HDZ-a od toga ogradio i nazvavši to neprimjerenim najavio sankcije za, kako je rekao, neprimjerena ponašanja na Gradskom vijeću, sjednica je prekinuta svega nekoliko minuta potom, odnosno nakon što je vijećnik Akcije mladih Marko Pupić-Bakrač optužio vladajuću HDZ-ovu većinu da predstavlja interese zadarskog poduzetnika Zdenka Zrilića umjesto interesa građana.

– Točke koje imaju veze s projektima Zdenka Zrilića uvrštavate u dnevni red samo dan nakon što su podnesene, a skoro 11.000 potpisa građana za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu ne želite uvrstiti na dnevni red. Stoga ja iskorištavam svoje demokratsko pravo da ostanem za govornicom i neka me uklone s govornice, ali ja se sam neću maknuti. To je moj prosvjed zbog ponašanja Gradskog vijeća i ostajem dok se ne uvrsti ta točka – rekao je Marko Pupić-Bakrač nakon što je Kolega prije uvrštavanja inicijative za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu zatražio potpise na uvid.

Izbacili ga zaštitari

Oporba optužuje zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu da je predstavnicima inicijative koji su sakupili gotovo 11.000 glasova obećao uvrštavanje te točke u dnevni red sjednice Gradskog vijeća te da to nije ispoštivao. Sjednica je prekinuta, a Pupić-Bakrač je nešto prije 11 sati u pratnji zaštitara nakon sat i pol vremena napustio govornicu i zgradu gradske uprave.

Samo 10 minuta nakon nastavka sjednice uslijedio je novi prekid, i to nakon što je vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša zatražio da se sa dnevnog reda skine točka o uređenju detaljnog urbanističkog plana Maraske.

- Oni su za vas investitori, a za mene okupatori. Točka je uvrštena nezakonito - rekao je Rubeša, izašao za govornicu, prekrio mikrofone hrvatskom zastavom i rekao da i on poput kolege mu izražava građanski neposluh te da neće napustiti govornicu. I njega su zaštitari izbacili sa sjednice.

Kalmeta: To su frustracije

Božidara Kalmetu novinari su upitali kako komentira optužbe Marka Pupića-Bakrača.

– U ovom gradu uvijek postoje neki koji su za projekte i drugi koji su za opstrukciju. Činjenica je da respektabilna tvrtka iz Turske želi izgraditi na predjelu Maraske hotel s pet zvjezdica, a s obzirom na to koliko to znači za Zadar i uz 150 radnih mjesta ja bih tu točku stavio na dnevni red i da je sinoć došla. Inicijativu građana za preimenovanje ja poštujem, ali ona ne može doći na red prije procedure i prijedloga odbora i to je nešto što je trenutačno presudno. To će doći na dnevni red, a optužbe su samo prilika nekima da izraze frustracije što na izborima nisu postali gradonačelnici ili osvojili 10 mandata u vijeću – rekao je Kalmeta.

>> 'Gradonačelniče Kalmeta, izvadite glavu iz pijeska i prekinite kalvariju NK Zadra'

Komentara 3

NN
nema.nama.9
10:09 11.07.2014.

Da ovi SDP-ovci su nasilnici, to je dokazano dok su još bili u SKJ

LU
lukabulic
14:51 11.07.2014.

i zadar i šibenik trebali su dobiti imena srpski generala jugo agresorske vojske -zadar -mladićevo a šibenik perišićevo --upravu je kalmeta to su frustracije pionira ljubičice bijele-

PA
pacikla
14:23 11.07.2014.

ne nego su svi političari nasilnici hahahaahahahha, a kredezeovci nisu bili u SKJ jok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije