Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijan udario sestre

Vozač je vrištao dok je djevojka krvarila na cesti: 'Hoće li biti živa'

Nikolina Amrein
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
20.01.2014.
u 22:00

Nikolina Amrein ima ozljedu glave s kakvom se liječnik nije nikada susreo

– Liječnik je rekao da u praksi nije vidio tako jaku ozljedu glave, praktički su je otpisali. U komi je, ali bit će ona dobro, iznenadit ćete se – smireno nam kaže majka Anica Amrein iz Osijeka. Njezine kćeri Nikolina (17) i Klara (15) vraćale su se kući u nedjelju oko 23.40 sati. Na tramvaj ih je pratila prijateljica (17). Hodale su po pješačkom prijelazu kada je na sve tri automobilom naletio 49-godišnjak iz okolice Osijeka. Imao je 0,82 promila alkohola u krvi. Nesreća se zbila na križanju Gundulićeve i Rokove ulice. Očevici su, kažu nam, bili skamenjeni od užasa.

“Hoće li preživjeti?”

– Djevojka je ležala na cesti, potpuno blijeda. Opipao sam joj puls, srce je radilo. Usta i nos bili su puni krvi – opisuje nam stravičnu scenu građanin koji je prvi priskočio u pomoć. Okrenuo ju je na bok, a jedna je žena donijela deku. Vozač je izašao iz automobila i vrištao.

– Ponavljao je: “Što sam to učinio?”, bio je potpuno izbezumljen. Prišao mi je i pitao hoće li ostati živa – opisuje naš sugovornik. Razbio je, navodno, i mobitel o beton.

Sestre su prevezene u bolnicu, a njihova prijateljica nije zatražila liječničku pomoć. Nikolina ima tešku ozljedu mozga i hitno je operirana.

– Odmah je operirana, liječnici su rekli da ne smiju čekati jutro. Napravili su što su mogli, ali stanje joj je jako teško – svjesna je majka Anica. Na ostatku tijela, nevjerojatno je, nema čak ni ogrebotinu. Nesretna je djevojka, kako doznajemo u bolnici, u induciranoj komi. Život joj je ugrožen, a teško je bilo što prognozirati.

Klara je, srećom, samo lakše stradala i zadržana je u bolnici na promatranju.

– Pitala je odmah za seku, zna da je ona loše i da se moramo moliti za nju. Na infuziji je – govori.

Već vozio pod alkoholom

Treću djevojku automobil je, kako doznajemo, samo okrznuo.

– Ona se samo okrenula i vidjela Klaru kako leti, a Nikolina je već ležala na cesti – prepričava Anica što je saznala od prijateljice svojih kćeri.

Majka je tu noć u bolnici bdjela do četiri ujutro. Stigao je tamo i vozačev brat.

– Uplašeni su i oni i izvan sebe, nije ni tom čovjeku lako – dodaje ona bez trunke gorčine. Da je vozač bio pod utjecajem alkohola, obitelj nije znala. Uhićen je. Nesreću je skrivio, utvrdio je očevid, zbog neprilagođene vožnje i alkohola. Policiji je, doznajemo, već poznat po nekoliko prometnih prekršaja, od kojih je jedan vožnja u pijanom stanju.

Nikolina je učenica Prirodoslovne gimnazije “Ruđer Bošković”. Klara je u prvom razredu, uči za kozmetičarku. Imaju još dvije sestre i brata.

– I ja sam trebala ići s njima, ali neki osjećaj nije mi to dopustio – kaže mlađa sestra. Obje su dobre učenice, pjevaju i u crkvenom zboru.

– Stvarno su dobre djevojke. Molit ćemo se – zaključuje majka koja ne gubi nadu u ozdravljenje.

Komentara 25

EU
euzebije
07:03 21.01.2014.

Imam također 49 godina, skoro polovicu života proveo sam u zemljama zapadne Europe. Ovdje me iznenađuje bahatost i oholost vozača, kultura je na najnižoj razini. Zatrubiti će vam i za najmanju sitnicu, velika prekoračenja brzine su normalna stvar, također i svakodnevne smrti na Hrvatskim cestama. Jučer dok sam vozio za Slunj bus ZG tablica se doslovno priljepio za mene, vozio sam po običaju po propisanoj brzini i čekao dio ceste na kojoj je dozvoljeno pretjecanje da ga pustim da me pretekne. Povećao sam čak u strahu i brzinu 10 KM više od dozvoljene misleći da će se odlijepiti od mene, ali ne, jednostavno me pritiskao da vozim brže. Dao sam par puta znak kočenjem i malo je popustio, srećom uskoro me i pretekao. Po mojoj slobodnoj procjeni vozio je 20 do 30 km iznad dozvoljene brzine i nestao ispred mene. Bio sam prestravljen, jednostavno da je divlja svinja ili srna izletjela ispred mene taj bus bi me pokupio otraga i danas bi smo bili u crnoj kronici. Ne znam što više reći, imam osjećaj da živim u zemlji sa najvećim brojem idiota u Europi....

DU
Deleted user
09:07 21.01.2014.

Moramo svi skupa popravit kulturu vožnje i ovakve nesreće će se puno manje dešavat.Većinu vremena sam poslom van Hrvatske,na raznim kontinetima i iako smo daleko od toga da smo najgori,trebali bi se ugledat na najbolje.Većinu prošle godine sam proveo u Švedskoj i mogu na prste jedne ruke nabrojit koliko puta me je netko pretekao,a ja sam cjelo vrijeme vozio po ograničenjima.Svaki put kad me je pretekao,bilo je to jer sam vozio ispod ograničenja zbog mog opreza kod vožnje po snijegu i nisu mi blendali,trubili,nit urlali kroz prozor dok me pretiču.Ograničenje kroz grad je 40 i svi voze po ograničenju.Na znak obaveznog zaustavljanja,svi auti stanu skroz prije nego krenu dalje.Probajte vozit po Hrvatskoj samo 2 sata po ograničenju,pa izbrojite koliko će vas auta preteć,koliko puta će vam blendat,trubit i psovat rodbinu dok vas pretiču.

OB
Objektivno...
08:23 21.01.2014.

Prestrašno. Daj Bože da cure ozdrave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije