Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obračun u vukovaru

Uletjeli u kafić s: 'Gdje ste, četnici?' pa počeli tučnjavu

vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/2
26.04.2014.
u 16:32

Jedan od njih imao je preko lica stavljenu maramu ili šal. Rekao je 'gdje ste četnici' te uzeo barsku stolicu i bacio je na goste , kaže Dejana M.

Više osoba ozlijeđeno je u današnjem sukobu u vukovarskom kafiću Joker koji se nalazi u tržnom centru na gradskoj tržnici od kojih su najdeblji kraj izvukli braća Dukić, Bojan i Davor, inače vlasnici kafića, kao i gost Neven Grbić.

I dok su se ostali izvukli sa lakšim ozljedama ovaj trojac završio je na pregledima u hitnoj kirurškoj ambulanti Opće županijske bolnice u Vukovaru. U trenutku naše posjete bolnici oni su čekali nalaze poslije rendgenskog slikanja. Glave su im bile zavijene u zavoje, imali su vidljive modrice po sebi kao i tragove krvi. Dežurni liječnik nije želio razgovarati sa novinarima navodeći samo da još uvijek ne zna točne kvalifikacije zadobivenih ozljeda.

– Dogodilo se to nešto prije 12 sati. U kafiću je u to vrijeme bilo 7, 8 osoba koje su sjedile i pile kavu. Odjednom je u lokal uletjela skupina od desetak osoba. Jedan od njih imao je preko lica stavljenu maramu ili šal. Rekao je 'gdje ste četnici' te uzeo barsku stolicu i bacio je na goste. I drugi su napravili isto i počeli odmah tući goste lokala - rekla je Dejana M. koja je bila očevidac svega i u vrijeme napada je sjedila u kafiću.

I dalje vidno uznemirena poslije svega proživljenoga kaže i kako je kafić iznutra demoliran, da je porazbijano dosta toga kao i da su tragovi krvi vidljivi po cijeloj unutrašnjosti lokala.

Policija novinarima nije dozvoljavala fotografiranje unutrašnjosti dok ne bude završen očevid, ali su se i izvana vidjeli tragovi sukoba. Zaposleni u okolnim lokalima navode kako se sve brzo dogodilo i da se samo odjednom čula vika i razbijanje te da su samo vidjeli neke osobe kako bježe okolo.

Neslužbene informacije iz policije govore da su ipak uhvatili nekoliko napadača i da su oni privedeni u policijsku postaju. Navodno se radi o osobama koje nisu iz Vukovara.

– Za sada možemo samo reći da je u jednom ugostiteljskom objektu u Vukovaru došlo prvo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba više osoba pripadnika navijačkih skupina. Prema prvim informacijama više je osoba ozlijeđeno od kojih su neki prevezeni i u bolnicu. Policija obavlja opsežno istraživanje ovoga događaja, rekla je policijska službenica za odnose s javnošću PU Marijana Maja Barbarić.

Ubrzo poslije napada u Vukovaru je bilo odmah pojačano prisustvo policije čija su se vozila mogla vidjeti po cijelom gradu vjerojatno u potrazi za napadačima koji su pobjegli. Među njima su bili i pripadnici interventne policije. Interesantno je i da se lokal Joker nalazi u tržnom centru vukovarske tržnice gdje je subotom veliki broj građana. Već tjednima 30-ak metara dalje više sati dnevno na parkiralištu bude parkirano i jedno kombi vozilo sa interventnim policajcima. U vrijeme napada na lokal to kombi vozilo je bilo negdje drugdje u ophodnji.

Ovo je poslije prošlotjedne masovne tučnjave u Svinjarevcima, selu nedaleko od Vukovara, drugi sličan šakački obračun Hrvata i Srba. Vukovarci se i dalje prisjećaju događaja od rujna prošle godine kada su navijači iz Osijeka napali i ozlijedili i jednoga vukovarskog policajca.

>>Pijani navijači Srbi i Hrvati za Uskrs se potukli na utakmici

Komentara 142

MA
matan91
16:45 26.04.2014.

Stvari se mogu mesti pod tepih neko vrijeme, a onda izađu van jer više ne stane ti pod tepih.

JT
Jedan_tamo
17:31 26.04.2014.

Srbi provociraju nonstop, nije cudo. A ovi, koji pametuju iz daljine (chemica i sta ti ja znam), dojite u Vinkovce/Vukovar, pa cete razumjeti mozda onda nas. To se zove Empatija.

WA
walti
16:48 26.04.2014.

sada ce tzv hrvtski novinarcici okriviti hrvate zato jer su dirali sabine birace tj srbe koji su zasticeni kao polarni medvjedi neka mi oproste medvjedi sto ih uporedjujem sa srbima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije