Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borislav Đukić

Umirovljeni general JNA uhićen u Crnoj Gori zbog ratnog zločina u Hrvatskoj

tenkovi
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
19.07.2015.
u 20:51

Đukić je kao zapovjednik 21. brigade 9. kninskog korpusa JNA optužen za rušenje brane na Peruči

Crnogorska policija jučer je na temelju hrvatske tjeralice privela državljanina Srbije B. Đ. (66), traženog zbog zločina protiv čovječnosti. Al Jazeera Balkans piše da je riječ o umirovljenom srpskom generalu Borislavu Đukiću.

Za njim je zagrebački Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu radi osiguranja njegova prisustva u kaznenom postupku zbog zločina protiv čovječnosti počinjenog u Hrvatskoj u razdoblju od kolovoza 1991. do kraja 1993. godine.

Đukić je priveden sucu za istragu Višeg suda u Podgorici koji mu je nakon saslušanja odredio ekstradicijski pritvor, priopćio je danas crnogorski MUP.

Al Jazeera Balkans navodi da je Đukić kao zapovjednik 21. brigade 9. kninskog korpusa JNA, tada u činu pukovnika, optužen za rušenje brane na Peruči.

>> 'To što Šešelj poziva na naš linč ništa je prema zločinima koje je počinio u Hrvatskoj'

>> Kapetana Dragana branit će Darko Stanić

Komentara 24

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:08 19.07.2015.

Drugo oko u glavi progledalo, za razliku od prvog!!!

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:14 19.07.2015.

Crveni do jucer ste mu slali penziju iz HR proracuna..ahahahhah

Avatar Idler 3
Idler 3
21:39 19.07.2015.

Au, jel se bude sad naša sirota "ministarka inostranih" srdačno ispričala i Dačiću i Vučiću....i u svoje ime i u ime svog brace >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije