Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija požuda

Uhićena banda iz Brazila osumnjičena za ubojstvo Hrvata

brazil
Foto: degepol
1/4
17.03.2014.
u 23:18

Brazilska policija pretražila je stanove osoba koje sumnjiči za mučenje i ubojstvo Ante Stanića i Faika Mekića u Jenipabu

Krilatica "Tražite ženu!" pokazala se ovoga puta točnom: brazilska policija riješila je ubojstvo dvojice stranaca, hrvatskog državljanina iz Tomislavgrada Ante Stanića te njegovog prijatelja sa švedskom putovnicom Faika Mekića, sljedeći navode po kojem je u subotu, 8. ožujka, večer prije nego su pronađena tijela, u Stanićevoj kući u Jenipabu nalazila nepoznata žena.

Sada se zna da je riječ o 18-godišnjoj Ariani de Souzi, a potvrđena je i inicijalna policijska hipoteza je žena pomogla četvorici kriminalaca koji su dugo mučili, a potom i ubili dvojicu stranaca. Danas ujutro svi su uhićeni u okviru policijske akcije nazvane Požuda. Kriminalna skupina imala je razrađen plan po kojem bi De Souza služila kao mamac stranim turistima. Tako je bilo i ovog puta - De Souza se duže vremena družila sa Stanićem. Kobna je pak bila greška u prijevodu - 18- godišnjakinja ga je krivo shvatila - jer Stanić nije dobro govorio portugalski - kako u kući ima najmanje 100 tisuća brazilskih reala (oko 234 tisuće kuna). S tom je informacijom kontaktirala 31-godišnjeg Fernanda Luiza do Nascimenta, već otprije poznatog policiji.

Uz pomoć dvojice 21-godišnjaka, Renata de Souza Celine i Fábia Henriquea da Silveira Mendonçe skovali su plan. Ariane de Souza zabavljala se sa Stanićem i Mekićem kad je ostatak ekipe, 40 minuta iza ponoći, kroz prozor ušao u kuću. Višesatnim mučenjem, koje su potvrdili patolozi, kriminalci su uzalud nastojali izvući informacije gdje je skriveno nepostojećih 100 tisuća, da bi naposljetku ukrali Stanićev sat, neke predmete iz kuće te njegov unajmljeni automobil.

>>Zatvorili su svakog posebno u sobu, vezali, udarali pa ugušili

 

>>Opljačkan, mučen i ubijen Hrvat (57) u svojoj kući u Brazilu

Komentara 5

US
U sridu
09:09 18.03.2014.

Juznoamerikanci su opasni,opcenito,ista stvar je u cijeloj americi,ne zalazi u njihove kvartove i nemaj posla snjima jer te upucaju za dvadest dolara,nije ovo prvi slucaj.

HA
hajduk1966
08:04 18.03.2014.

Sto mu je to trebalo,skupo orgijanje

FU
FULL
20:24 17.03.2014.

"To" ga je i koštalo glave!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije