Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završena potjera

Uhićen silovatelj nećakinje Ivo Kezele, mještani odahnuli

'11.10.12, Slavonski Brod, Bicko Selo Ivo Kezele (38) iz Bickog Sela kod Slavonskog Broda, osumnjicen da je u noci sa subote na nedjelju 30. rujna u selu u opcini Bukovlje silovao necakinju (16), kcer
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
12.10.2012.
u 20:27

Neslužbeno doznajemo kako se silovatelj sam predao i kako je uhićen u predjelu između Sredanaca i Bickog Sela

Brodska je policija nakon trinaestodnevne potjere uhitila 38-godišnjeg Ivu Kezelea iz Bickog Sela. On je osumnjičen da je 30. rujna između 3.30 i 4 sata na području općine Bukovlje počinio kazneno djelo protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa (silovanje) na štetu 16-godišnjakinje s područja općine Bukovlje. Policija je za njim, isti dan, raspisala potragu i do danas se nalazio u bijegu.

>>Bjegunac Ivo K. poručio majci: Živog me nikad 
neće uhvatiti!

– Prilikom uhićenja muškarac nije pružao otpor. Kod njega je pronađen lovački karabin, kalibra 7,9 mm i dva streljiva istog kalibra, koje su policijski službenici od njega, uz potvrdu, oduzeli – čuli smo od policijskog službenika za odnose s javnošću Antuna Jakobovića. Neslužbeno doznajemo kako se silovatelj sam predao i kako je uhićen u predjelu između Sredanaca i Bickog Sela. U brodskoj policijskoj postaji kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Uplakana majka i brat odbjeglog silovatelja,s kojima smo razgovarali nekoliko sati prije uhićenja, govorili su kako im na vrata stalno dolaze policajci kojima ponavljaju jednu te istu priču.

– Ivo nije imao stalan posao, ali povremeno je radio za nadnicu i sve što bi zaradio ostavljao je u kući. Nije bio agresivan niti sklon alkoholu, ali tom prilikom je sigurno popio. Zaista ne znamo što je to u njemu puknulo da se tako ponaša, ovo mu je bilo već četvrto silovanje – govorili su majka i brat odbjeglog silovatelja. Oboje su znali za njegove sklonosti i čudilo ih je, kažu, što mu sud prilikom izlaska iz zatvora u kojemu je odslužio dvogodišnju kaznu zbog napastovanja dječaka nije odredio mjeru liječenja. Oni sami pokušali su ga nagovoriti da potraži stručnu pomoć, ali on bi im svaki put odgovorio kako nije lud i neka ga ostave na miru.

– Ivu sam poznavala iz viđenja i prema meni nije bio neljubazan. Koliko znam, susjedi s njim nisu imali problema, ali ovo što je sada napravio za svaku je osudu – kaže mještanka Marija Cvitković, jedna od rijetkih koje smo zatekli na pustim seoskim ulicama. Drugačije govori njezina mlada sumještanka, koja se iz straha nije željela predstaviti. Ona kaže kako su svi u selu znali kakav je Ivo i kako se uvijek osjećala nelagodno kada bi prošao kraj nje.

– Imao je neki čudan pogled, u očima mu se vidjelo da je u stanju učiniti grozne stvari – govorila je ona. O nemilom događaju koji se dogodio tijekom kirvajske zabave stalno raspredaju i u žrtvinu selu. Kruži priča kako je silovatelj, navodno, imao pomagača. 

– Prvo jutro nakon silovanja svi su pričali o tome. Čuo sam kako je Ivo s jednim svojim prijateljem nagovarao nećakinju da ode s njima u susjedno selo na nastavak zabave. Međutim, ona je odbila. Opirala se, ali uspjeli su je svladati o odvesti u obližnju šumu u kojoj se to dogodilo – kaže mještanin. Iz policije ove navode nisu potvrdili.

Komentara 5

IT
i.tata.bi.sine
20:58 12.10.2012.

Nesumjivo?

OB
-obrisani-
21:16 12.10.2012.

30. rujna između 3.30 i 4 sata počinio kazneno djelo silovanje 16-godišnjakinje. Ovo je strasno 16 godisnjakinje svrljaju same u 3-4 sata nocu kakvi su to roditelji sto takvo nesto dozvoljavaju? Gdje je njihova odgovornost? I tko je dozvolio sloboduodu ovom bolesnom jadniku umjesto mu pruze profesionalnu pomoc? Tko misli da ce ga 2 godine zatvora opametiti i izlijeciti taj se grdno vara. Naprotiv zatvor ce mu jos vise nastetiti.

NO
Nož
21:54 12.10.2012.

" Čuo sam kako je Ivo s jednim svojim prijateljem nagovarao nećakinju da ode s njima u susjedno selo na nastavak zabave. Međutim, ona je odbila. Opirala se, ali uspjeli su je svladati o odvesti u obližnju šumu u kojoj se to dogodilo" ZNACI IVO NIJE JEDINI KRIVAC,STA JE SA NJEGOVIM PRIJATELJOM?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije