Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNA UBOJSTVA

Ovo su zločini koji su potresli Hrvatsku

Ivana Hodak
Foto: STR-5711/PIXSELL
1/4
24.03.2015.
u 17:30

Odvjetnik i građevinski poduzetnik s Malog Lošinja i njegov sin Domagoj ubijeni su 21. listopada 2006.

U ponedjeljak je u svom odvjetničkom uredu ubijen Vlatko Vidaković. I ova su ubojstva odvjetnika potresala Hrvatsku:

Hajra Prohić

Bivši policajac Mato Oraškić u krvavom pohodu 22. rujna 1999. nakon završene brakorazvodne parnice u zagrebačkoj Palači pravde hicima iz pištolja ubio je prvo suprugu Gordanu, zatim njezinu odvjetnicu Hajru Prohić, a potom je usmrtio i sutkinju Ljiljanu Hvalec. Zapisničarku Stanku Cvetković teško je ranio. Oraškić je osuđen na 40 godina zatvora.

Marija Brnjić-Bljakaj

Ubijena je 22. ožujka 2002. u svom odvjetničkom uredu u Slatini, a usmrtio ju je Antun Nikl čiju je suprugu zastupala u brakorazvodnoj parnici. Nakon što je ranio suprugu i ubio njezinu odvjetnicu, Nikl se raznio bombom.

Hrvoje Lešić

Odvjetnik i građevinski poduzetnik s Malog Lošinja i njegov sin Domagoj ubijeni su 21. listopada 2006. kod mjesta Sveti Jakov na putu prema grobu stradalog sina i brata. Ubojica nikada nije otkriven, a Lešić je nekoliko mjeseci prije smrti policiji prijavio prijetnje smrću.

Ivana Hodak

Odvjetnička vježbenica ubijena je 6. listopada 2008. na stubištu zgrade u Hatzovoj ulici. Izdahnula je na rukama svoje majke Ljerke Mintas Hodak, a za ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice na 30 godina zatvora osuđen je beskućnik Mladen Šlogar.

Lujo Medvidović

Osječkog odvjetnika i književnika s čak 105 uboda nožem u njegovu odvjetničkom uredu u siječnju 2013. ubio je Roberto Rubić, a ubojica je osuđen na 40 godina zatvora. Prije nego što je odvjetnika divljački izbo nožem, Rubić je upao u njegov stan te prijeteći nožem natjerao njegovu suprugu i kćer da hodaju s njim oko pola sata do ureda u središtu grada. Suprugu i kćer na kraju je pustio na slobodu, a Medvidovića je brutalno usmrtio.

>> Odvjetnička komora: Nadamo se da će javnost osuditi ovo podmuklo ubojstvo

>> Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL-ove 'Sudnice'. Ubio ga bivši klijent!

Komentara 12

GO
golub
18:16 24.03.2015.

Za sva zla u Hrvatskoj, lažiranje postupaka i donošenje rješenja protivno činjenićnog stanja odgovorni su odvjetnici, a zločini su mogući odgovor na zločin.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:27 24.03.2015.

odvjetnik I poduzetnik I njegov sin iz, a ne s Malog Losinja. Losinj je otok, na kojemu uz ostale postoje I gradovi Mali Losinj I Veli Losinj. Mali je dvadesetak puta veci od Velog. Dajte angazirajte lektora, ovo sto vasi novinari pisu je vec smijesno.

DU
Deleted user
18:29 24.03.2015.

prva tri ubojstva su se desila skoro istog dana u mjesecu; 22, 22, 21.Predpostavljam da su ubojice bili zaposleni. Hodak je ubijena 6-tog ubojica nezaposlen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije