Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen zbog razbojstva

U šumi mahao nožem pa joj uzeo tri i pol kilograma kestena

Foto: Pixabay
1/5
03.10.2016.
u 19:00

Rogar je na zagrebačkom Županijskom sudu zbog razbojstva osuđen na godinu dana zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro

Da  berba  kestena  može  biti  umalo  opasna po život, na svojoj je koži osjetila  Katarina  K.,  koja  se u berbu uputila 9. listopada 2015. oko 14 sati.  Kod  Marije  Bistrice  ušla  je  u  šumu koju tamošnji mještani zovu Komeščakom. Uspjela je sakupiti oko 3,5 kilograma kestena, kada joj je u alkoholiziranom stanju prišao Branko Rogar.

- Odloži tu torbu s kestenima! - kazao je Rogar Katarini K. Kada ga ona nije poslušala, Rogar je primio torbu, pokušavajući joj je oduzeti. Kako u tome nije uspio, izvadio je nož čija je oštrica dugačka
osam centimetara te je zamahnuo njime prema Katarini K. - Ubit ću te! - vikaoje prema ženi, koja se od njegovih nasrtaja pokušala obraniti udarajući ga kišobranom!?

Rogar je potom spremio nož te je je Katarini K. zaprijetio: - Upucat ću te, no sada nemam s čim! Potom je Katarinu K. ponovo uhvatio za obje ruke. Lijevu ruku u kojoj je držala torbu s kestenima joj je savinuo, pa je Katarina K. ispustila torbu na zemlju. Rogar joj je pustio ruke, uzeo torbu i udaljio se iz šume, ostavivši Katarinu K. U tom njihovom okršaju ona je bila lakše ozlijeđena, jer je zadobila kontuzije podlaktice i šake. Kada je došla sebi, sve je prijavila  policiji  koja  je  uskoro  privela Rogara te ga je prijavila za razbojstvo.  

Godinu  dana kasnije, Rogar je na zagrebačkom Županijskom sudu zbog razbojstva osuđen na godinu dana zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Kako su se on i njegov odvjetnik odrekli prava žalbe, presuda je odmah postala pravomoćna.

Inače,  Rogar  je  u obrani tvrdio da Katarini K. nije prijetio ni nožićem, kako ga je on nazvao, a kazao je i da joj nije rekao da će je ustrijeliti. -  Cijepao sam drva kod susjeda kada je pored mene prošla Katarina K., Nije me ni pozdravila. Otišla je nekih 500 metara dalje u šumu koju sam ja prije tri  godine  kupio.  Otišao sam za njom. U džepu sam imao nožić no nisam ga vadio. Uspio sam joj iz ruke uzeti vrećicu u kojoj je bilo oko tri i pol kilograma  kestena,  no  ona  ih  je  uzela  puno više, možda 10 kilograma.

Najprije ih je kupila u tu vrećicu, a onda presipavala u ruksak. Vidio sam da nosi taj ruksak, a ja sam se vratio cijepati drva. Te kestene koje sam joj oduzeo, sljedeći dan je uzela policija. Popio sam par gemišta, no nisam bio  pijan -  kazao je Rogar, kojem je u krvi bilo izmjereno preko tri promila alkohola.

Kazao je da nije uporabio nikakvu silu i da nije prijetio Katarini K. te je dodao da ona i njezina kćer te kestene prodaju po 20 kuna za kilogram. - Ona je i prijašnjih godina znala brati kestene i rodavati ga, a ja je nisam upozoravao da to ne čini. Mi smo inače bili u dobrim odnosima - branio se Rogar. 

>> Hektar batate - zarada 50.000 kn, kao na 30 hektara pšenice

Komentara 4

OB
ObrenM
21:11 03.10.2016.

I razbojstva se mogu mijenjati radom za opce dobro, a za benigne prekrsaje se ide u uznistvo.

OS
osica
21:24 03.10.2016.

Ne branim ovog čovjeka i njegov postupak. No, opet je sezona branja kestena, zar nije branje na privatnom posjedu krađa, plodova s njegovog imanja. Zar su kesteni javno dobro ?

IB
istina_boli
06:53 05.10.2016.

Pa tip brani svoje, a umjesto da se sudi njoj za pljacku, sudi se njemu. Ludilo do bola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije