Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policajac i doping

Uhitio ubojicu Ivane Hodak, sada mu u urinu pronađena zabranjena supstancija

Foto: Matija Topolovec/Pixsell
12.04.2014.
u 11:54

U tijelu su mu nađene supstancije 
od kojih se radi 
crystal meth

Srećko Martinić Srele, 41-godišnji policajac iz postaje u Zaprešiću, predsjednik Srele brutal team Powerlifting kluba Oroslavje i državni rekorder u bench pressu, dizanju utega s klupe, zajedno s Emanuelom Kojundžićem pao je na doping testu na prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu koje je održano u Gradecu.

Ima ih u trgovinama

Licencirani WADA laboratorij iz Seibersdorfa u uzorku urina pronašao im je supstancije s popisa zabranjenih sredstava, pa im je određena privremena suspenzija. Martiniću se pripisuje korištenje supstancije iz skupine amfetamina koja služi i za izradu zloglasne droge crystal meth. No, poznati hrvatski stručnjak za droge Slavko Sakoman kaže kako povezivanje njihova slučaja s korištenjem najtežih droga nema nikakve veze.

– Riječ je o stimulativnim tvarima koje se zbog jačanja mišića i eksplozivnosti često koriste u ovakvim sportovima, a koje se legalno mogu kupiti na tržištu i zbog toga ne treba čovjeka unaprijed pribijati na stup srama. Ni u policiji vjerojatno neće biti nikakvih prijava jer je riječ o proizvodima koji se mogu kupiti u dućanima – rekao je Sakoman.

U PU zagrebačkoj rekli su da nikakve prijave dosad protiv Martinića nisu zaprimili. Srećko Martinić Srele javnosti je inače poznat kao policajac koji je sudjelovao u uhićenju Mladena Šlogara, osuđenog na 30 godina zatvora za ubojstvo Ivane Hodak. On i kolega uhitili su Šlogara u štaglju pokraj Zaprešića. Srele kaže kako je u ovom sportu već 20-ak godina i cijelo vrijeme mladima propagira zdrav život.

– Ne osjećam se krivim. Sve preparate koje uzimam kao dopunu prehrani legalno sam kupio u dućanima u Sloveniji, a ovo što su mi pronašli u urinu može se naći i ako čovjek pojede tri-četiri kilograma crvene naranče. Pio sam i lijekove za astmu. Pozitivan na dopingu možeš biti čak i ako uzimaš, primjerice, ventolin ili normabel – rekao je Srele.

Preskupa analiza B uzorka

Na pitanje zašto, kad se već ne osjeća krivim, nije tražio analizu B uzorka, odgovorio je da ta analiza košta oko dvije tisuće eura. – Ja se ovim sportom bavim amaterski i od toga nemam materijalne koristi. Ovaj sport čak nije ni olimpijski i ako sam slučajno uzeo nešto što nisam smio, to je isključivo na moju štetu – kaže Srele. Inače, njegova supruga Ružica prije nekoliko je godina u kiosku u Oroslavju prodavala pornografske filmove, vibratore, intimne masažere i japanske kuglice. – Ja sam policajac i profesionalno radim svoj posao, a i moja žena je sve radila legalno i na sve to uredno plaćala porez. Zar žena policajca ne bi smjela prodavati seksualna pomagala? U čemu je problem? – pita se Martinić.

>> Potpisivanje ugovora sa stipendistima Zaklade Ivana Hodak

Komentara 43

OB
Objektivno...
12:53 12.04.2014.

A tko je zapravu ubio tu nesretnu djevojku?

ZE
Zeljac71
12:15 12.04.2014.

dobro, i dajte mi sad objasnite vi novinarski pametnjakovići kako ste došli na temu njegove žene i što j eprodavala, kakve pi**e m******* to ima veze sa pronađenim supstancama u njegovom tijelu?

NI
NixHR
15:14 12.04.2014.

a pitate se zasto novinarstvo izumire...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije