Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt na obuci

Tenk skrenuo s ceste i pregazio mladog ročnika HV-a

Ročnik HV-a Marko Zalović
Foto: MORH/ Pixsell
1/8
Autori: ikri/VLM, ae/ VLM
14.08.2013.
u 17:33

Ročnik je tijekom vojne obuke bio u kanalu pokraj ceste kada je tenk nekontrolirano skrenuo i usmrtio ga na mjestu.

Tijekom obuke na vojnom poligonu u Gašincima pokraj Đakova poginuo je 21-godišnji ročnik Marko Zalović. Mladić iz okolice Našica poginuo je oko 11:45 sati tijekom obuke 11. naraštaja dragovoljnih ročnika. Zalović je bio u obuci od 5. srpnja.

Kako je izvijestilo Ministarstvo obrane, do smrtnog stradavanja ročnog vojnika došlo je prilikom povratka dvaju tenkova M-84 s provedbe planiranih aktivnosti specijalističke vojne obuke (SVO) vojnika specijalnosti 12A (oklopna specijalnost) na automatskom tenkovskom strelištu (ATS) vojnog poligona “Gašinci“. Ročnik je bio u kanalu pokraj ceste kada je tenk nekontrolirano skrenuo i usmrtio ga na mjestu.

"Prema trenutačnim saznanjima, pod nerazjašnjenim okolnostima došlo je do skretanja tenka M-84 s prometnice, pri čemu je smrtno stradao vojnik na dragovoljnom služenju vojnog roka (DSVR) u Središtu za temeljnu obuku Požega Marko Zalović, rođen 28. veljače 1992. godine u Našicama. Ročnik Marko Zalović u tome trenutku provodio je zadaće u sklopu taktičko terenske obuke koja se provodi na vojnom poligonu „Gašinci“, od 24. srpnja do 29. kolovoza 2013. godine. U tenku M-84 nalazili su se pripadnici Pješačke pukovnije Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske, stoji u priopćenju MORH-a.

Zapovjednik HkOV-a, general bojnik Dragutin Repinc, rekao je na konferenciji za novinare da će se, ako se utvrdi propust u organizaciji, poduzeti odgovarajuće mjere.

"Na mjestu događaja su djelatnici Vojne policije OSRH te Državnog odvjetništva koji utvrđuju okolnosti stradavanja", izvijestio je MORH. Načelnik Glavnog stožera vojske Drago Lovrić formirao je povjerenstvo za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti stradavanja mladića.

>>HV će imati bojnu od 500 vojnika za ratovanje u svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije