Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepopravljivi nasilnik

Svoju djevojku vezao za krevet, silovao je i sve to snimio kamerom

'crna...zgb...29.04.2005 ilustracija za silovanje snimio:boris scitar'
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.05.2014.
u 10:45

Svetec je 1998. bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva, a kaznu je odslužio 2011. godine

Igor Svetec (40) u noći na 4. kolovoza 2012. svoju je tadašnju djevojku prvo vezao, a zatim je brutalno silovao. Vikao joj je da će sve to snimiti kako bi svi “ostali vidjeli kakva je kurvetina”. Prijetio joj je da će joj “razbiti gubicu”, ali i da će njezinu prijatelju “prosvirati glavu”.

Zabrana kontakta

Zbog svega toga na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora, a takvu presudu donijelo je sudsko vijeće pod presjedanjem suca Ivana Turudića. Svetecu je ukinut istražni zatvor, a izrečena mu je i mjera zabrane približavanja djevojci te uspostava bilo kakve veze s njom.

Prema optužnici, gnusni zločin zbio se u stanu koji je Svetec povremeno dijelio s tadašnjom djevojkom, a ona je u stan došla na njegov poziv. No čim je došla, Svetec joj je naredio da se razodjene, nakon čega ju je snažno gurnuo na krevet. Pljusnuo ju je nekoliko puta, no djevojka mu je uspjela uzvratiti. Na kraju ju je ipak svladao, a na njezina pitanja zašto je drži zaključanu u stanu Svetec joj je odgovorio:

– Ostat ćeš ovdje dokle god ja to budem htio!

Iako mu je ona u više navrata kazala da ne želi imati spolni odnos s njim, on se na to nije obazirao. Opet ju je gurnuo na krevet, vezao ju je plahtom, a dio plahte gurnuo joj je usta pritom je nazivajući droljom. Ona se počela gušiti, no usprkos tome on ju je prisilio na spolni odnos. Svoje zlodjelo i iživljavanje nad djevojkom snimio je kamerom laptopa i mobitelom, a te su snimke bile sastavni dio sudskog postupka koji se vodio protiv njega. Kada je svoju žrtvu konačno pustio, ona ga je prijavila policiji, a prema liječničkom nalazu, imala je i brojne krvne podljeve na bradi, prsima, rukama i nogama.

Ubio iz koristoljublja

Svetecu ovo nije prvi sukob sa zakonom; 1998. bio je osuđen na 15 godina zbog ubojstva. Teretio se da je 16. ožujka 1997. s Daliborom B. ubio Zdenku Glavačević, tetu oca Dalibora B. Motiv ubojstva bilo je koristoljublje jer su njih dvojica iz stana Z. Glavačević na Srednjacima potom odnijela novac i vrijedne predmete, koje su istog dana prodali. Dalibor B. bio je osuđen na 11 godina zatvora, Svetec na 15. S odsluženja kazne izašao je 2011., a ni godinu dana poslije počinio je zločin zbog kojeg će ponovno završiti iza rešetaka.

>> Za silovanje dviju djevojčica dobio samo 4 godine zatvora

Komentara 26

PK
puši kurac
12:45 12.05.2014.

zaposlit ga ko sidro na kruzerima!!

RE
real
12:51 12.05.2014.

pušten iz pritvora ??? 3 godine je smješna kazna i da nije povratnik...radi se o nekoliko kažnjivih djela, silovanje, fizički napad s prijetnjama po život, snimanje i ucjena... ako policija revnosno goni a sud kažnjava samo zbog surfanja, onda je ovo sprdačina

MA
majlena
11:08 12.05.2014.

Odgovarajuća kazna bi bila jedino da svinju netko tetovira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije