Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Suliću dvije godine zatvora zbog malverzacija oko kupnje stana

\'unu...zgb..05.06.2007. zupanijski sud-privodjene,leon sulic snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/PIXSELL
26.04.2011.
u 16:25

Riječ je o optužbama iz 2000. po kojima se Sulić teretio za zloporabu položaja i ovlasti

ZAGREB – Jedna osuđujuća, jedna oslobađajuća i dvije odbijajuće presude nepravomoćni je rezime postupka protiv tajkuna Leona Sulića i njegovo troje suradnika koji je danas okončan na zagrebačkom Županijskom sudu.

Riječ je o optužbama iz 2000. po kojima se Sulić teretio za zloporabu položaja i ovlasti jer je, koristeći se svojom funkcijom predsjednika Nadzornog odbora Transcroatije i direktora poduzeća Croatiabus, preko poduzeća Croatiabus, financirao kupnju stana vrijednog 624.021 kunu iako na to nije imao pravo.

Stan je kupljen kao kompenzacija, na ime nepostojećeg duga, a Sulić je osuđen na dvije godine zatvora. Na objavu presude doveden je iz zatvora jer izdržava petogodišnju kaznu zbog malverzacija u Croatiabusu. Istom presudom vijeća sutkinje Martine Maršić, Ana Janton, šefica financija u Transcroatiji, nepravomoćno je oslobođena, dok je tužiteljstvo odustalo od optužbi protiv Jose Anića i Ante Teskere.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:50 26.04.2011.

Čak dvije godine za 700000, hrvatsko (krivo)suđe je opet u elementu... Mala zemlja za (samo) velike krađe.... Jer za male pare se obavezno ide bar na godinu... Andrija Mandić (29) iz Otoka koji s majkom živi od socijalne pomoći, poo svemu sudeći morat će u zatvor na godinu dana jer je zadržao šefovo prijenosno računalo nakon što mu ovaj nije isplatio plaću 2 mjeseca, piše Večernji list....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije