Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE RIJEČI

Splitski sudac: Smeće jedno dilersko, ti ćeš mene prijaviti

Robert Pešutić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/2
05.05.2014.
u 17:29

Robert Pešutić pogrdnim je riječima "častio" Vesnu Glavan, koja ga je prema optužnici podmitila

Nebrojeno puta danas se u riječkoj sudnici, prilikom preslušavanja prvih od čak 39 CD-a s tajno snimljenim razgovorima i SMS-porukama, dokaza u postupku protiv splitskih sudaca Roberta Pešutića i Ante Unkovića, optuženih za primanje mita, čulo kako Pešutić pogrdnim riječima "časti" Vesnu Glavan, ženu koja mu je, prema optužnici, dala novac kako bi za njenog muža donio oslobađajuću presudu, a potom ga i prijavila Državnom odvjetništvu.  

Glavan je ranije kao svjedokinja ostala kod tvrdnji da je sudac od nje tražio novac opisujući primopredaje i rekavši da se Pešutić, izričući uvjetne osude, nije držao dogovora. Danas su tvrdnje o njihovim kontaktima potkrijepljene i snimkama njihovih telefonskih razgovora i SMS-poruka kakve se dugo nisu čule u sudnici, barem one prostačke izrečene od suca Pešutića. Preslušani su i razgovori između optuženog suca i Gabrijele Soldo, optužene da mu je pomagala u primanju mita, no u njima sudac uglavnom prepričavao "što mu ona klošarica i krava jedna, mala i zločesta, radi", a Soldo ga umiruje i savjetuje da se "ne sekira jer mu Vesna ne može ništa jer ništa i nema".

Glavan: Slušaj me, ja sam čista pred Bogom. Prijavit ću te, imam dokaze i svjedoke, tražio si od mene novce da mi oslobodiš muža i pare si dobio.  

Pešutić: Nisam ja tražio nikakve pare, novce sam posudio i vratio ti. Imam i ja dokaze da si me iznuđivala, imam  tvoje poruke. Nađimo se kod odvjetnika.

Glavan: Meni odvjetnik ne treba, ti si kao i Sanader nađi odvjetnike, a pare koje si meni ucjenom oteo trebat će ti za zatvorsku kantinu. Možemo se naći jedino u policiji. Sve sam napisala, ljudi će doći svjedočiti.

Nakon više razgovora sličnih ovome uslijedili su drugi, u kojima je Pešutić Glavan upozoravao da njeni dokazi ništa ne vrijede i govorio: "Ništa ti nisam dužan" pozivajući da se nađu i razgovaraju, što je ova odbijala i ponavljala: "Prijavit ću te, pobrinut ću se da više ne budeš sudac" . Potom je sudac promijenio taktiku pa je na poziv Glavan odmah oštro odgovarao.

– Što ti 'oćeš, smeće jedno dilersko. Ti ćeš mene prijavit', prijavit ću ja tebe, sve znam o tebi, kome i gdje prodaješ drogu. Ti si lopovica, narkomanka, smeće dilersko, policija zna sve o tebi, koliko prijava imaš, i što radiš – vikao je, na što je Glavan odgovarala: "Ne bojim se ja ničega, vidjet ćemo se na sudu, koštat ću te karijere, vjeruj", a sudac opet uzvraćao: "Ti si poznata lažljivica i klošarica", nakon čega bi prekinuo vezu.

Komentara 26

MO
Moskvich
18:50 05.05.2014.

Nema što riječnik od suca je pravi balkanski ,ne znam za čega mu služi završeni Pravni Fakultet a riječnika mu se ne bi posramio ni jedan kočijaš koji konjima izvlači klade iz šume ,ne znam ko primi takvu sirovinu da da dijeli pravdu narodu sramota za Pravosuđe i za Hrvatsku Državu ,njega treba hitno zaposliti da čuva ovce

Avatar sidex
sidex
19:05 05.05.2014.

U Hrvatskoj svi jako dobro zaju kako funkcionira pravosudje i sve druge razine vlasti ! Ako ne podmažes ostaneš tamo di jesi dok totalno ne istruneš. To je novi EU standard, Hrvatski standard !!!

TE
TechnoCroat
20:44 05.05.2014.

Hrvatska je karikatura od drzave. Evo sam sudac je priznao da je posudio novac. U normalnoj drzavi to je sukob interesa i sudac se mora povuci. Ne smije imat bilo kakav odnos , poznanstvo ili kontakt sa nikim u parnici ni prije ni za vrijeme sudske parnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije