Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje sucima

'Zovi ženu i reci da je došlo do greške. Sutra ga puštaju'

\'12.10.2011. Rijeka - Sudac Opcinskog suda Robert Pesutic iz Splita nakon ispitivanja u Uskoku odlazi na Zupanijski sud u pratnji policije.Sudac je jucer uhicen je u 8,30 sati ispred ulaza u stan. Pe
Goran Kovačić/PIXSELL
02.07.2013.
u 16:21

Pešutića se tereti da je uzeo 10.000 eura kako bi jednom optuženiku ishodio blažu kaznu

Preslušavanjem tajno snimljenih telefonskih razgovara između optuženika i iščitavanjem SMS-poruka koje su razmjenjivali nastavljeno je u Rijeci suđenje splitskim sucima Robertu Pešutiću i Anti Unkoviću optuženima za zloporabe sudačke dužnosti i primanja mita te Gabrijeli Soldo i Gordanu Bičaku optuženima da su Pešutiću pomogli u primanju mita i poticali ga na zloporabu položaja.

Najveći dio preslušanih razgovora koje je kao dokaz predložila optužba vezan je uz kontakte Pešutića i Soldo koja je, čulo se u razgovorima, bila sučeva veza prema jednom osuđeniku i njegovoj supruzi, a koji su, tvrde tužitelji, ranije Pešutiću platili 10 tisuća eura za povoljnu presudu i odgodu izvršenja zatvorske kazne. Soldo u tim razgovorima prenosi sucu prijetnje osuđenika da će sve prijaviti USKOK-u jer "ide u Remetinec," sučeva uvjeravanja da je napravio što je mogao u okviru zakona i da nikome nije ništa dužan, no kad je kod kolege ishodio rješenje o odgodi kazne, u telefonskom razgovoru daje upute Soldo: "Zovi njegovu ženu, reci da je došlo do greške, ali sudac će poslati rješenje u Remetinec i sutra će ga pustit".

Optuženi Pešutić za snimke je ustvrdio da dokazuju suprotno od onoga što tvrdi optužba – da se osoba koja je primila mito ne ponaša tako pa je podsjetio da se na snimkama čuje i da je govorio kako neće i ne može napraviti ništa izvan okvira zakona. Iz razgovora Pešutića i Bičaka čuje se da se sudac i njegov okrivljenik u prijateljskim odnosima dogovaraju da Bičak plati oštećeniku dosuđeni iznos, barem u ratama, kako bi sudac mogao odugovlačiti s radom na predmetu pa ga i upućuje "plati sutra, prekosutra, tako da mogu tražit da ti se zadrži izvršenje zatvorske kazne", a s druge strane Bičakovo "zahvalan sam ti do groba, što god treba, krvi ako ti treba, spasio si me". 

>> Korumpirani suci na optuženičkoj klupi: Ne osjećamo se krivima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije