Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jako nevrijeme

Slovenska jahta nasukala se kod otoka Unija

nasukana jahta
Foto: PIXSELL
09.07.2014.
u 15:42

U jahtu je počelo prodirati more, a u spremniku je preostalo još sto litara goriva, no zasad nije uočeno istjecanje goriva niti onečišćenje mora.

U noći na srijedu za jakog nevremena kod otoka Unija se nasukala motorna jahta ''Tina'' slovenske zastave dužine 9.20 metara, a četiri člana posade, slovenski  državljani, neozlijeđeni su napustili povilo i na kopnu dočekali pomoć.

U jahtu je počelo prodirati more, a u spremniku je preostalo još sto litara goriva, no zasad nije uočeno istjecanje goriva niti onečišćenje mora. Kako javljaju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u  2.22 sati posredstvom dojavnoga Centra 112 Rijeka informaciju o nasukanju plovila kod Unija te je odmah pokrenuta akcija spašavanja u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka.

Plovilo Kapetanije isplovilo je iz Cresa, no nedugo po isplovljenju zbog iznimno jakoga nevremena na moru bili su prisiljeni odustati i vratiti se u luku. Kako se vremenske neprilike nisu smirivale, a brodolomci su se i dalje bili na nasukanome plovilu Središnjica je zatražila pomoć Pomorske policije Rijeka čiji su službenici sa jačim plovilom isplovili u akciju spašavanja brodolomaca. Zbog jakoga vjetra i velikih valova ni policijska brodica nije mogla dovoljno prići nasukanome plovilu za siguran prekrcaj brodolomaca, pa im je policija naložila da napuste plovilo i kopnom krenu do uvale Marčol, kamo ih je dopratio mještanin Unija, koji im je usput pružio okrepu hranom i pićem.

Policijskim plovilom Slovenci su jutros od uvale Marčol prevezeni do Malog Lošinja. Zapovjedniku nasukane jahte naloženo je odsukavanje plovila .

>>Na Kornatu došlo do namjernog nasukavanja broda

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
16:25 09.07.2014.

Ah ti stoljetni pomorci s Alpa, preplovili sve svjetske oceane, otkrivali nove svjetove...ups...;-))

MA
marsovac
17:23 09.07.2014.

imati novaca za brod je jedna stvar, znati sa brodom je druga stvar. Janez moreplovac,....vidi gnjurca voda mu do .urca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije