Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iscurila nafta

Na Kornatu došlo do namjernog nasukavanja broda

Lučka kapetanija Šibenik
Foto: Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
08.07.2014.
u 13:23

Brod se namjerno nasukao jer je more prodrlo u brod i postojala je opasnost od potonuća.

Brod Devon u ponedjeljak u 10 i 20 sati namjerno se nasukao u uvali Opat na otoku Kornatu jer je more prodrlo u brod te je postojala opasnost od potonuća, izvijestila je Lučka kapetanija Šibenik, javlja RTL.

Radi se o koćarici do čijeg je namjernog nasukavanja došlo u ponedjeljak u 10 i 20 sati, a predvečer je primijećeno da iz broda curi nafta. Nakon što je brod nacionalnog parka Kornati 'Kasela' postavio brane koje nisu bile odgovarajuće Ekobrod VZŽŠK, čiji je angažman zatražila Lučka kapetanija Šibenik, tijekom noći je oko broda postavio četiri brane kako bi spriječio širenje nafte. 

Po uvali ima više manjih odvojenih naftnih mrlja, javlja RTL.

Cijeli članak čitajte ovdje.

>> Zapovjednik trajekta Marko Polo kažnjen sa 4000 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije