Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bajakovo i Bregana

Sedmero Afganistanaca i dva Pakistanca pokušali ilegalno prijeći granicu

Bajakovo
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
26.09.2014.
u 15:45

Prvo su carinici na Bajakovu zaustavili kamion srbijanskih oznaka, u vlasništvu srbijanske prijevozničke tvrtke te su odlučili pregledati kamion.

Ukupno sedam Afganistanaca i dva Pakistanca pokušali su jučer ilegalno prijeći hrvatsku granicu na prijelazima Bajakovo i Bregana, u čemu su ih spriječili carinici.

Prvo su carinici na Bajakovu zaustavili kamion srbijanskih oznaka, u vlasništvu srbijanske prijevozničke tvrtke te su odlučili pregledati kamion. Primijetili da je carinsko uže presječeno i ponovno prividno spojeno te su se odlučili za detaljniju pretragu, u čemu im je pomogla policija.

Specijalizirani uređaj za detekciju otkucaja srca ukazao je na četvero ilegalaca koji su se nalazili među paletama s robom. Gotovo identičan slučaj na istom graničnom prijelazu bio je i s još troje Afganistanaca koji su kasnije uočeni u kamionu bugarskih oznaka koji je prometovao na relaciji Turska – Njemačka. Protiv oba vozača kamiona podneseni su optužni prijedlozi te su zadržani do okončanja postupka. Ilegalni su imigranti odmah predani policiji. Isti dan na prijelazu Bregana u kamionu srbijanskih oznaka pronađena su dva Pakistanca.

>> Dva Afganistanca pokušala ući u EU i RH u srpskom teretnjaku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije