Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezakonit ulazak

Dva Afganistanca pokušala ući u EU i RH u srpskom teretnjaku

kamion,ilegalci
Foto: Miroslav Flego
1/2
10.09.2014.
u 19:02

Protiv srpskog vozača teretnjaka podnesen je optužni prijedlog temeljem kojega je u provedenom prekršajnom postupku vozač proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 1200 kuna

Djelatnici carine i policije na cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik spriječili su nezakonit ulazak dvojici državljana Afganistana na prostor Europske unije i Hrvatske. Na ulazni trak za teretna vozila pristupio je kamion srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin, a koji je prometovao na relaciji Republika Srbija – Francuska.

Ovlaštenim carinskim službenicima uredno su prijavljena kemijska sredstva za čišćenje u provozu za Francusku. No, pregledom teretnjaka utvrđeno je presječeno carinsko uže koje je naknadno bilo spojeno iglom. Dodatno, u unutrašnjosti tovarnog prostora uporabom specijalizirane opreme utvrđene su povišene vrijednosti ugljičnog dioksida što je ukazalo na sumnju da se u teretnom prostoru uz robu, nalaze i osobe. Detaljnim pregledom sadržaja tovarnog prostora, u prednjem dijelu, između kutija s prijavljenom robom, pronađene su dvije muške osobe za koje je naknadno utvrđeno da su državljani Afganistana koje su pokušale na ilegalan način prijeći hrvatsku granicu i ući u prostor Europske unije.

Zbog počinjenog carinskog prekršaja, protiv srpskog vozača teretnjaka podnesen je optužni prijedlog temeljem kojega je u provedenom prekršajnom postupku vozač proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 1200 kuna. Nakon što je vozač na mjestu platio dvije trećine izrečene novčane kazne i zamijenio oštećeno carinsko uže novim na koje je stavljeno novo carinsko obilježje, vozač je nastavio putovanje prema Francuskoj, a nad dvojicom Afganistanaca je provedeno kriminalističko istraživanje.

>>U bugarskom teretnjaku na Tovarniku otkrili dva Afganistanca

>>Snimio ilegalce kako pokušavaju ući u kamione

Komentara 5

CE
centirion
20:09 10.09.2014.

Invazija na mala vrata

MX
MXLCLGTG
21:28 10.09.2014.

Zar to nije malo veci prekrsaj,

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:36 10.09.2014.

Idu oni sad u hotel porin na rehabilitaciju a mi jadnici sutra na šljakicu......mora se gospoda dobro najest i naspavat jer im sutra dolazi delegacija iz centra za mirovne studije i razno razne udrugice van pameti da bi ih malomalo bolje upoznale oko prihvačanja državljanstva a ne do dobivanja, a šta čemo ko nas vodi kroz život......jadni mi......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije