Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi poraz

Ništa od milijuna. Rojs i 66. pukovnija izgubili i 13. presudu

Ljubo Ćesić Rojs
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
28.07.2014.
u 19:28

Rojs i 66. pukovnija protiv države su pokrenuli 15 sporova, u kojima na ime izvedenih, a neplaćenih radova traže 560 milijuna kn

Ljubo Ćesić Rojs, koji zastupa 66. pukovniju u sporovima s državom, izgubio je još jednu parnicu.

Naime, kako je priopćilo Državno odvjetništvo, Općinski građanski sud u Zagrebu, odbacio je tužbeni zahtjev kojim je 66. pukovnija, Zadruga za izgradnju prometnica, potraživala 18,7 milijuna kuna sa zateznim kamatama od 1. siječnja 2008. Tužbeni zahtjev odnosio se na izgradnju dionice autoceste Sveta Hela – Komin, a 66. pukovnija je smatrala da je izvela radove koji joj nisu plaćeni.

Inače Rojs i 66. pukovnija vode ukupno 15 parničnih postupka protiv RH u kojima za izvedene, a neplaćene radove na izgradnji prometnica potražuju oko 560 milijuna kuna. Ova je 13 presuda, a sve dosadašnje 66. pukovnija je izgubila. Osim što su izgubili spor, jer je sud prihvatio navode odgovora na tužbu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, koje u sporu zastupa državu, 66. pukovnija mora platiti i troškove parničnog postupka od 648.080 kuna.

Za izgubljene sporove Rojs i 66. pukovnija do sada su morali platiti ukupno oko 1,8 milijuna troškova parničnog postupka.

>>Rojs: Neka mi oduzmu mirovine, samo da mi Hrvatska ostane

>>Rojs novac nije spremio u džep, no mora vratiti 3,2 milijuna kuna

Komentara 48

ĆA
ćaćaća
21:58 28.07.2014.

da uzme nobila za odvjetnika država bi rado podjelila lovu s partijanerima..

BE
belimo
20:59 28.07.2014.

Pitanje. da li je ta 66 pukovnija bila u sastavu HV-a, HVO-a ili je bila doo? Ako su bili u uniformi,plaći i dnevnicama HV-a onda tu nema nikakva troška ni neplačena računa to je stvar između države i vojske. A ako je to njegova ekipa radila privatno,bez natječaja,sa vojnicima i vojnim strojevima...onda je to teški kriminal. Mene najviše zanima da li su ti radnici koji su odradili posao dobili novac.Ako nisu onda je to nekorektno bilo od države, bilo od Rojsa.

DU
Deleted user
21:30 28.07.2014.

Kad je Roys 1984. godine došao u Zagreb bio je gol ko crkveni miš i kako ga nije sramota danas tražiti tolike novce ? Neka kaže čiji su strojevi koje je koristio i odakle su došli . Neka kaže koliko je poreza platio i odakle mu tolike kuće i imovina a bio je podstanar . Neka se srami on je obična ulizica i ratni profiter !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije