Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruka primanja

Rojs: Neka mi oduzmu mirovine, samo da mi Hrvatska ostane

'24.05.2012., Zagreb, -  Ljubo Cesic Rojs dosao je na Zupanijski sud gdje mu se sudi zbog malverzacija sa 66. pukovnijom. Evo me, dosao sam popiti kavu sa Sanaderom, kaze Rojs. Photo: Anto Magzan/PIXS
'Anto Magzan/PIXSELL'
08.01.2013.
u 08:20

General Ljubo Ćesić Rojs priznaje da u Hrvatskoj prima oko 6000 kuna mirovine, a u BiH 1000 konvertibilnih maraka

General Ljubo Ćesić Rojs priznao je da prima dvije vojne mirovine, piše Slobodna Dalmacija. U Hrvatskoj, kaže, prima mirovinu od oko šest tisuća kuna, a u BiH 1000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 3500 kuna.

– Ja nisam ostvario nikakve beneficije, nemam ni invalidninu, ni besplatno korištenje autocesta, što imaju gotovo svi moji kolege visoki časnici, imam samo golu mirovinu iako sam bio u ratu od prvog do zadnjeg dana. U BiH sam imao i deset godina radnog staža, a tamo sam dobio i čin generala pukovnika – dodaje Rojs.

Kazao je da nema ništa protiv revizije ratnog puta branitelja HVO-a te podržava reviziju međudržavnog sporazuma prema kojem bi se regulirala prava branitelja i onemogućilo primanje dviju mirovina i invalidnina.

Na pitanje kako komentira to da u Federalnom ministarstvu branitelja tvrde da nema status pripadnika HVO-a te da su potvrdu za to dobili i iz MORH-a, Rojs kaže:

– Bit će da Rojs uopće i nije bio u ratu. Neka oni meni oduzmu i činove i mirovine, samo da mi Hrvatska ostane.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Ministar Matić ukida dvostruke mirovine pripadnicima HVO-a

Komentara 188

PO
polde
09:10 09.01.2013.

MrWhu Ne miješaj jabuke i kruške! Rojs ima dvije penzije za isto ratno vrijeme

IZ
izbiz
10:23 08.01.2013.

LAZLJIVAC, BANDIT koji maze oci patriotskim parolama! Mislim da ga treba tocno staviti pod lupu i naci ce se sto sta! Drzava se pod hitno treba ocistiti od tih lazljivaca koji bespravno kasiraju novac za nista a oni koji suu se stvarno borili zivotare. Svaki dan novo smece izadje na vidjelo! Koliko imamo jos uopce snage sve te gnjusne tipove podnasati????

ST
StipoLi
10:42 08.01.2013.

Kralj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije