Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN ZBOG MLIJEKA

Pucao pa povikao: Zovite policiju, ubio sam čovjeka!

Ivan Crnac
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
04.06.2014.
u 07:56

Ivan Crnac branio se da je Pavo Grgašević njega napao i udarao po nogama i glavi, zbog čega je pao u kanal

– Zovite policiju, ubio sam čovjeka! – vikao je susjedima Ivan Crnac (76) iz Bebrine, optužen da je 23. studenog lani hicem iz pištolja ručne izrade, za koji nije imao dozvolu, ubio Pavu Grgaševića (59) iz susjednih Banovaca.

Hitac u glavu

Prema optužnici, Crnac je nakon verbalnog sukoba i naguravanja na raskrižju u Bebrini s udaljenosti od pola metra u glavu pogodio Grgaševića, koji je od posljedica ranjavanja preminuo dva dana zatim u bolnici. U svojoj obrani pred Županijskim sudom u Slavonskom Brodu Crnac je jučer rekao da mu je pokojnikov brat Mato Grgašević proteklih godina često prijetio, premda ne zna zašto. Posljednji put to je, kaže, učinio pet dana prije tragičnog događaja, kada je uz povike: “Znat ćeš ti za nas!” i psovke vozilom krenuo prema njemu. Pretpostavlja da je Mato to onda prepričao pokojnom bratu slagavši mu da je on njima psovao majku. Kobnog prijepodneva Crnac je na ulici razgovarao s jednom mještankom i odjednom primijetio Pavu Grgaševića kako izlazi iz svog vozila i uz prijetnje trči prema njemu.

– Vikao je da će mi polomiti sve kosti na rukama i nogama. Rekao sam mu da mi ne prilazi jer imam oružje, ali on me je svejedno udario po nogama i glavi i srušio me u kanal – rekao je Crnac. Kada je izvadio pištolj, Grgašević ga je, kaže, zgrabio za ruke i u tom naguravanju pištolj je opalio.

Desetak godina razmirica

– Neka mi oproste ako hoće. Ako ne žele, što im ja mogu. To je njihova stvar – odgovorio je Crnac na upit sutkinje želi li nešto poručiti udovici i sinu pokojnika.

Mato Grgašević svjedočio je kako razmirice između njega i Crnca traju već desetak godina. Braća su po selu prikupljala mlijeko za velike otkupljivače, a jedan od proizvođača bio je i Crnac, koji nije imao markice s bar kodom za analizu pa je Mato odbijao preuzeti njegovo mlijeko. To ga je, kaže, naljutilo.

– Crnac mi je na različite načine iskazivao nezadovoljstvo. Biciklom i traktorom zaprečavao mi je prolaz i prijetio mi. Brata mi je ubio zbog sukoba sa mnom – rekao je Grgašević.

Komentara 1

LA
larala
08:51 04.06.2014.

covjek sa 59 g koji je još u punoj snazi ide napadati starca od 76g sa štapom.... pa koju uvredu takav starac treba reci da ga normalan covjek ide udariti? ne znam, al meni ovo više lici na teror lokalnihh šerifa koji je starac odlucio prekinuti a, i izjava brata pokojnog...da mu je ubio brata radi sukoba s njim, malo je jadna, ako on nije huškao brata protiv starca koji je bio u sukobu s njim, zašto je taj brat napao starca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije