Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presudio kćeri u komi

'Odlučio sam ne liječiti se od tumora, spremno čekam Božju i vašu kaznu'

Joso Gregurić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
25.11.2014.
u 11:53

Na pitanje predsjednice sudskog vijeća Melite Avedić kakvo je sada njegovo zdravstveno stanje, odgovorio je da je u posljednjih godinu dana dobio tumor na mokraćnom mjehuru i da je imao četiri operacije

Zbog proceduralnog propusta, Joso Gregurić (58), lani osuđen na dvije godine zatvora zbog ubojstva svoje kćeri Marijane (23) koja je tri godine bila u vegetativnoj komi, ponovno je morao proći za njega težak i bolan sudski postupak. Vrhovni je sud ukinuo prvu presudu, pa je danas na Županijskom sudu u Sisku postupak ponovljen.

– Samo dragi Bog zna jesam li kriv, a ja spremno čekam Božju i vašu kaznu. Godinama sam vodio stalnu brigu o kćeri i iz njezinih sam očiju iščitavao molbu za pomoć. Imao sam snažan osjećaj da želi otići i da me traži da to učinim. U tri godine koliko sam gledao njenu patnju, u meni se stvarala nepodnošljiva bol i mnogo se toga sakupilo. Ne mogu objasniti zašto sam i sebi pokušao oduzeti život – ponovo vidno potresen i u pola glasa rekao je u svojoj obrani Joso Gregurić.

Ne mogavši podnijeti njene patnje, uvjeren da čini ono što je najbolje za nju, on je toga 8. listopada 2012. godine rano ujutro, u sisačkom naselju Caprag, voljenoj Marijani ubrizgao otopljeni koktel tableta te joj prerezao vene na ruci. Potom je i sebi prerezao žile. Iako je hitna pomoć brzo stigla, za Marijanu više nije bilo spasa.

Na pitanje predsjednice sudskog vijeća Melite Avedić kakvo je sada njegovo zdravstveno stanje, odgovorio je kako je u posljednjih godinu dana dobio tumor na mokraćnom mjehuru i da je imao četiri operacije.

– Odlučio sam da se više ne liječim i da ne idem na kontrolu. Očekujem da tumor metastazira i da me Bog uzme. Sada je sve u njegovim rukama – dodao je Gregurić. Budući da ni tužitelj ni branitelj nisu imali novih dokaznih prijedloga te da su ostali kod svojih prijašnjih završnih riječi, dokazni je postupak završen. Nova je presuda najavljena za četvrtak, 27 studenoga. 

>> Ponovo suđenje ocu zbog ubojstva kćeri iz samilosti

Komentara 19

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
12:22 25.11.2014.

On je vec dovoljno bio kaznjen kcerinom bolesti! Gdje su bile nase institucije dok se sam mucio s kcerinim stanjem? Da su mu pruzili ljudsku pomoc i potporu a djevojci skrb u adekvatnom ustanovi mozda se ne bi odlucio naa ovakav ocajnicki korak! Moze li mu netko sada pomoci --- i on je zrtva, ne kriminalac-ubojica. Apeliram na sutkinju da ga oslobodi krivnje!

DE
dežurnikritičar
12:11 25.11.2014.

pustite jadnog čovjeka na miru, njemu je sigurno grozno, zamislite sebe u toj situaciji

DU
Deleted user
13:19 25.11.2014.

Boze dragi, pomozi mu... Niti ga poznam niti znam ista o njemu, ali osjecam ovu patnju... Dtvarno postoje ljudi koji nemaju srece u zivoti i onimdrugi ( koji su manje moralni), ali im nekako ide sve ko,po loju ( kako se kaze)... Ne poznajem covjeka, ali srce mi se kida na njegovu pricu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije