Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud

Potvrđena presuda za krvavu pljačku Fine: Žugelju 40 godina zatvora

c
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
04.11.2015.
u 14:31

Kako je osuđen na najveću kaznu od 40 godina, na presudu će se moći žaliti i treći put

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Dubravku Žugelju, glavnom okrivljeniku za krvavu pljačku Fine u kojoj su 2005. u središtu Zagreba ubijena dvojica zaštitara, a kako je osuđen na najveću kaznu od 40 godina, na presudu će se moći žaliti i treći put.

I o toj će žalbi odlučivati Vrhovni sud koji je posljednju presudu Žugelju donio nakon javne sjednice 20. listopada. Iako odluka Vrhovnog suda odmah nije bila poznata, u javnost je ''procurilo'' da je Žugelju produljen istražni zatvor, iz čega se moglo zaključiti da je osuđujuća presuda potvrđena. 

Na ponovljenom suđenju pred zagrebačkim Županijskim sudom koji je Žugelja u srpnju osudio na maksimalnu zatvorsku kaznu zbog nedostatka dokaza oslobođen je navodni organizator zločina Ante Roso. 

Važan dokaz temeljem kojeg je Žugelj proglašen krivim i kažnjen najstrožom zatvorskom kaznom je trag njegovog DNK s kape pronađene u automobilu zapaljenom nakon razbojničkog pohoda, ali i iskazi svjedoka među kojima je i Ivan Boršić. Osim što je Žugelja označio kao ubojicu koji je strojnicom usmrtio zaštitare, Boršić je posvjedočio da je ''mozak'' brutalne pljačke bio Roso. No, kako je to bio jedini dokaz protiv Rose, sud je zaključio da to nije dovoljno za osuđujuću presudu. Boršić je još kao optuženik na ranijem suđenju za isti zločin teretio svoje ''suradnike'' te priznao sudjelovanje u ovoj, ali i još nekim pljačkama zbog čega je osuđen na deset godina zatvora.

Osim Žugelju i Rosi, Vrhovni je sud potvrdio kaznu i Fefku Imamoviću koji je za četiri pljačke dobio 10 godina zatvora, Jurici Tumpaku osuđenom na četiri godine te Mariju Paliću kažnjenom s četiri i pol godine.

Za razbojstvo u kojem su u poslovnici Fine u središtu Zagreba ubijeni zaštitari Drago Renar i Stipe Mušan, isprva su bili optuženi Nenad Filipović i šestorica njegovih suradnika, no sud ih je oslobodio zbog nedostatka dokaza. Nova istraga bacila je potpuno novo svjetlo na taj slučaj pa su se na optuženičkoj klupi našli Žugelj i ostali.

>> 'Žugelj je na brz način htio do novca i zbog toga je ubio zaštitare'

Komentara 3

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:53 04.11.2015.

Dubravku Žugelj je naš pravi hrvat i mi balkanski domoljubi nemremo našeg čovjeka osuđivati i odricati se takve zavičajske ljudine prave krvi samo radi toga jer je kao svoj na svome i u svojim navikama htio maznuti novac i uz to u procesu zbrinjavanja i snabdjevanja ubijao ljude.

AJ
ankica.jelic77
17:06 04.11.2015.

Bok svima ja sam Ankica. Bila sam u velikim kreditima za kuću, djeca krenila u školu i zima ide uz to sve. Dobila sam preporuku od komšinice s posla za Nebojšu, čovjeka s kojim igra kladionicu i vidim da dobiva i to fine iznose. Javila sam mu se i uzela utakmicu. Nisam vjerovala baš u to sve dok nisam podigla listić u kladionici s dobitkom od 7.400kn i na drugoj idućoj utakmici od 12.000kn. Stvarno sam se iznenadila, s 1000kn 20 000kn dobiti mislila sam nemoguće. Za Nebojšu imam samo riječi hvale bog mu podario sreće i zdravlja, pomogao mi je više od ikoga. Javite mu se ima novu utakmicu i čovjek je od riječi što je po meni najvažnije. Evo njegov profil ako nekoga zanima nećete se pokajati: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009298813090&fref=ts

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije