Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLIJAO LAŽNI POLICAJAC

Tražio je novčanice radi provjere, ona ga prijavila, pa su mu policajci postavlili zamku

hrvatski policajac
Foto: ilustracija
16.09.2016.
u 12:55

Osumnjičeni je nazvao žrtvu koju je izabrao, predstavio se kao policajac te kazao da istražuje niz pljački. Zbog toga, kako je kazao, treba provjeriti serijske brojeve novčanica.

Muškarac (39), koji se lažno predstavljao kao policajac, vrebajući naivne žrtve te od njih izvlačeći novac, uhićen je zahvaljujući dojavi građana. Naime, prijavila ga je jedna žena kojoj je bila sumnjiva njegova priča.

A priča je bila sljedeća. Po već ustaljenom prevarantskom modelu, osumnjičeni je nazvao žrtvu koju je izabrao, predstavio se kao policajac te kazao da istražuje niz pljački. Zbog toga, kako je kazao, treba provjeriti serijske brojeve novčanica, a da bi to napravio, trebao bi doći do njezinog stana i uzeti te novčanice na analizu.

Žena s kojom je razgovarao, pristala ja da on dođe do nje, no kako joj je sve to bilo sumnjivo, nakon razgovora s njim pozvala je policiju. Objasnila im je o čemu se radi, a policajci su svom “kolegi” odlučili postaviti zamku. Stoga su ga sačekali kada je došao do stana žrtve (14. rujna na području Medveščaka), gdje mu je ona predala 1200 kuna. Nakon što je izašao iz njezinog stana, uhićen je i priveden na ispitivanje.

Ustanovljeno je da mu ovakav način prevara nije stran jer je već u dva navrata prevario naivne ljude. Odnio im je ukupno 140.000 kuna.

Komentara 2

GA
galimberti
11:26 17.09.2016.

Ocito je kod sebe imao laznu pol. iskaznicu , i onda nam se nasa "pametna" policija dici sloganom "Sigurnost i povjerenje".Ljudi dobro se cuvajte jer zivimo u jako opasnim vremenima u kojima nitko nikome vise ne moze vjerovati.

JL
je'l to moguće
14:48 08.12.2016.

Gospodine/gospođo galimberti, nije mi baš jasan Vaš komentar vezan uz policiju. Zar nisu učinili sve što je trebalo? Primili su dojavu, postavili zasjedu i priveli prevaranta. Slogan policije je upitan samo kada se radi o kršenju zakona podobnih koje policijaja ne vidi i zakon ne sankcionira. Očiti primjer je bivši ministar branitelja s najkračim ministarskim stažom, a do danas protiv njega nije pokrenut niti postupak zbog prijave lažnog boravka i svega što uz to ide (ne plaćanje prireza...). Pored toga, postupak bi trebalo provesti i protiv svih koji su mu to omogućili jer je gospodin ministar dobio i kućni broj za drvanicu za koju to sigurno zakonski nije moguće pa je očito da u njegovom slučaju postoje brojna kršenja zakona na koje državne institucije uključujući policiju ne reagiraju. U navedenom slučaju slogan ¨sigurnost i povjerenje¨ očito nije primjenjiv, te bi trebao biti izmijenjen u ¨mi smo tu samo zbog vas - odabrani mogu raditi što hoće¨. Inače, ministar o kojemu je riječ ima i dosje za prijetnju i nanošenje tjelesne povrede vozačima autobusa, ali je izmakao zakonu ¨zbog zastare jer ga policija nije mogla pronaći i privesti u sudnicu¨. Pa naravno, oduvijek je imao prijavljeno lažno boravište!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije