Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krali zlatninu

Pljačkašima grobova prijeti više od osam godina zatvora

zlato nakit
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
25.05.2015.
u 17:25

Branitelji optuženika traže čak DNK analizu kostiju kako bi se otkrilo kome je ukradeni nakit pripadao

        Više od dvije godine nakon uhićenja, desetorici osječkih grobara i četvorici nosača počet će u utorak suđenje zbog krađe zlatnine iz grobova i s pokojnika. Dvojica se brane šutnjom, ostali su više-manje ispričali što su radili, i to još od 1993. pa do veljače 2013., kada su raskrinkani. Samo se Suzana Dž. (28), petnaesta na optužnici, nagodila s tužiteljstvom.

Za preprodaju nakita koji je donio njezin partner Sanel D. osuđena je na godinu dana zatvora, ali uvjetno na tri godine.

– Od prvog dana zaposlenja, upute su glasile da je moje ono što pronađem. U polovici slučajeva kada je trebalo kopati, ekshumirati ili čistiti grob, bilo je sreće da nešto nađem – ispričao je osječki grobar Sanel D. (30) u istrazi. Upravo se njega tereti za rekordni “plijen” – na pokojnicima je “zaradio”, navodi optužba, najmanje 50.000 kuna. Skidali su nakit s pokojnika, pa čak im i kliještima vadili zlatne zube. Za tešku krađu prijeti im od jedne do osam godina zatvora, a za povredu mira pokojnika od tri mjeseca do dvije godine.

Puno je, pak, nepoznanica, a one su jedan od razloga što je ova afera, koja je zgrozila javnost, tek nakon dvije godine stigla do suđenja. Ne znaju se ni imena pokradenih pokojnika, niti koliko ih je bilo. Branitelji optuženika čak traže DNK analizu kostiju kako bi se otkrilo kome je ukradeni nakit pripadao.    

>>  Okrutnost: Nemilosrdni grobari krali i zlatne zube?

Komentara 3

HO
Hoolywood
23:11 25.05.2015.

U koje doba su operirali, danju ili nocu?

LA
larala
18:44 25.05.2015.

sramotno je koliko se covjek može nisko spustiti radi novca, stoga se nadam da ima boga i da ce braniteljima ovih monstuma koji traže dnk analize kostiju dopustiti da na svojoj koži i kostima svojih najmilijih osjete isto ono štoto su prošle obitelji ovih pokojnih, da njihove zube cupaju ovakvi monstrumi koje danas brane...pa, možda shvate

OB
Objektivno...
06:59 26.05.2015.

Strašno... I zato ne treba stavljati zlatne zube, a znamo koja nacionalna manjina voli kad se nasmije da se vidi žuto.... I na spomenike kleše mercedese sa džezvom kave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije