Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucao u staricu

Otvorena istraga nad Mršićem zbog ratnog zločina u Medačkom džepu

Mršić Šolaja
Sanjin Strukić/PIXSELL
21.05.2014.
u 18:08

Zagrebački ŽDO pokrenulo istragu nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je u rujnu 1993. u mjestu Lički Čitluk kao pripadnik 9. gardijske brigade HV-a sa suborcem Veliborom Šolajom pucao u nepoznatu staricu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu otvara istragu nad Josipom Mršićem (objavljeno samo godište - 1970.), zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva tijekom vojne akcije Medački džep 1993. godine.

Zagrebački ŽDO objavio je priopćenje  u kojem se navodi da je 44-godišnjak u rujnu 1993., za vrijeme Domovinskog rata, kao pripadnik 9. gardijske brigade HV-a u mjestu Lički Čitluk sa suborcem Veliborom Šolajom (navedeni samo inicijali) iz vatrenog oružja pucao u nepoznatu stariju ženu i ubio je.

Bilo je to, objašnjeno je, u podrumu njene obiteljske kuće, a rekonstrukcija toga čina obavljena je na mjestu događaja. Kasnije je Mršić na suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu priznao da je pucao u staricu, te da je nakon njega to isto učinio i Šolaja i da je ona pala upravo nakon njegovih hitaca.

>>'Opalio sam jedan hitac, ali nije pala...'

Komentara 4

CH
chemica
18:55 21.05.2014.

E sad sam zbunjen. Kako možeš ubiti nepoznatu stariju ženu u podrumu njene obiteljske kuće? Tužilaštvo se moglo bar toliko potruditi da sazna ime žrtve. Da nisu priznali, uz ovakvu iracionalnu konstrukciju, prije bih rekao da zločina nije ni bilo.

RB
robert.b.40
13:22 28.07.2015.

jako smjesno ubijes stariju osobu bez oruzija I to nije zlocin to je zlocin koji treba da se kazni,kada neko nekoga ubije iz cista mira ili zbog imena,to je zlocin,i za hevatske branitelje ima kazna ako su nesta uradili protiv vijnih zakona samo te kazne u bivsim republikama ne postoje,svaki svoga brani.

DE
Dejan1000
18:48 21.05.2014.

Prestanite progoniti hrvatske branitelje. Bolje hvatajte cetnike koji slobodno secu Hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije