Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Župan je počeo kočiti 48 metara prije mjesta udara

Na suđenju su se pojavile i kontradiktorne informacije o parkiranom bijelom kombiju, koji je Župan navodno obišao neposredno prije nesreće
23. rujna 2014. u 11:30 14 komentara 5693 prikaza
Deni Župan
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Neposredno prije nesreće vozač je upravljao automobilom brzinom od 93 kilometra na sat – potvrdio je prometni vještak Darko Konjević na današnjem nastavku suđenja Deniju Županu (21) iz Slavonskog Broda, optuženom da je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om na nogostupu pokosio tri tada petnaestogodišnje učenice na povratku iz škole. Od zadobivenih ozljeda jedna je djevojka preminula, druga je ostala bez noge, a treća je teško ozlijeđena.

– Po tragovima je vidljivo da je Župan počeo kočiti 48 metara prije mjesta nesreće. Da je vozio dopuštenom brzinom od 50 kilometara na sat, zaustavio bi se 20 metara prije udara – rekao je vještak. On je, međutim, istaknuo kako brzina kretanja sama po sebi nije uzrok slijetanja, nego način upravljanja autom. Naime, bez naglih promjena smjera vozač bi mogao zadržati vozilo u sigurnom i stabilnom kretanju i pri brzini od 93 km na sat, jer je slijetanje ostvareno na ravnom dijelu ceste.

Na suđenju su se pojavile i kontradiktorne informacije o parkiranom bijelom kombiju, koji je Župan navodno obišao neposredno prije nesreće. Njegovo se postojanje ne spominje u prvom izvješću s očevida, ali o njemu je govorila jedna svjedokinja, a spomenut je i u dopunskom nalazu prometnog vještaka od 14. studenog prošle godine. Kako Županov branitelj Alojzije Fiuri nije dobio na uvid taj nalaz, zatražio je prekid ročišta kako bi dobio dovoljno vremena da ga prouči, čemu je Sud i udovoljio.

>>Majka poginule Ivone: Župani su poslali pismo, ali tu nema sućuti

>>Umalo uništili rupu koja je ključni dokaz na suđenju

Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • BARUH:

  Kakvo suđenje kakvi vještaci, Iza njega je ostalo tri doživotno unesrećene osobe, brzina je bila neprilagođena. Dakle Goli otok doživotno, i eto odmah i rešenja za destinaciju goli otok.

 • Avatar mihic
  mihic:

  Ma nevinašce su svi ovi čija suđenja počnu godinu kasnije od nesreće. Smiješno je ovo sudstvo, a nešto im prigovori odmah je zadiranje u njihov rad

 • Deleted user:

  Je li i ovaj mladić iz ''društveno prihvatljive obitelji'' ?