Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Core media

Nives Ivanković na suđenju Čuljak i Šelebaj promijenila iskaz

nives ivanković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
21.11.2014.
u 23:00

Slušajući pitanja tužiteljice, Dijana Čuljak si je mrmljala u bradu: “Isuse Bože!”

– Ovo je već očaj – kazao je Anto Nobilo, branitelj Dijane Čuljak, dok je u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, gdje je nastavljeno suđenje Vladimiru Šelebaju i drugim optuženima za aferu Core media, slušao što se govori u sudnici. Istovremeno je njegova branjenica sebi u bradu mrmljala: “Isuse i Bože, Isuse i Bože.” Ta njihova reakcija uslijedila je nakon što je tužiteljica svjedokinju, glumicu Nives Ivanković, pitala: “Jeste li se prije današnjeg ročišta čuli ili našli s Dijanom Čuljak ili njezinim odvjetnikom?”

Netočni zapisnici

Naravno da nisam, ne pada mi na pamet nikoga štititi ili mu pogodovati – uzvratila je pomalo zatečeno Nives Ivanković. Pitanje je postavljeno pred kraj njezina svjedočenja, koje se u pojedinim dijelovima poprilično razlikovalo od iskaza koje je u čak dva navrata davala u tužiteljstvu.

– Nije točno to što piše u zapisnicima, ja sam njima i onda rekla ovo što vama danas govorim, časna sutkinjo, samo ne znam zašto to onda tamo tako nije zapisano – pokušavala je objasniti glumica. Na kraju je kazala da zapisnik koji je 2012. dala u tužiteljstvu nikada nije niti pročitala. Naime, u tim spornim iskazima rekla je kako su je na mobitel prije početka snimanja emisije ??Ništa osobno” nazvali Dijana Čuljak i menadžer Edvin Softić. Tada je kazala i da su joj govorili o sadržaju emisije i detaljima u vezi s produkcijom iste emisije u kojoj je poslije i glumila.

Prošlo je deset godina otad, ne sjećam se točno, ali mislim da me zvao samo Edvin Softić i da sam razgovarala samo s njim – tvrdila je jučer pred sudskim vijećem. Dodala je i kako Dijana Čuljak tada u tom razgovoru nije sudjelovala.

Gazda iz pristojnosti

Nakon toga pokušala je razjasniti zašto je u ranijem iskazu rekla kako je emisiju uz Šelebaja financirala i vodila i Dijana Čuljak.

– Rekla sam kako sve vode “gazde”, ali jedina osoba s kojom sam kontaktirala bio je Vladimir Šelebaj. Gazde sam rekla više iz nekakve pristojnosti jer, bez uvrede gospodinu Šelebaju, Dijana Čuljak, koja je tada bila njegova supruga, bila je medijski puno poznatija. Nisam rekla da je ona išta producirala i financirala jer nemam takvih saznanja – rastrojeno je pokušala objasniti N. Ivanković. Osim nje, jučer su u nastavku procesa zbog izvlačenja 20-ak milijuna kuna iz produkcijskih tvrtki Core media i Media spot svjedočile još tri svjedokinje, redom novinarke koje su nekoliko mjeseci radile na emisijama tih produkcijskih tvrtki.

>> 'Napadali su me zbog Čuljak koja je došla kod mene sva histerična i luda'

Komentara 23

TH
than
01:11 22.11.2014.

Tko su svi ovi u ovom tekstu ? Jedino sam cuo za Nobila koji je opalio samar onom temo nekome na ulici i nije pravo odgovarao.

LE
LeonardS
10:02 22.11.2014.

Možda kao glumica kojoj je proiritet zapamtiti tekst , sad više ne može tu dužnost obnašati

Avatar scarfacce
scarfacce
08:03 22.11.2014.

ma udbas nobilo on je i sudac i advokat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije