Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemac uhićen s oružjem u istražnom zatvoru

Nije znao da vozi strojnice, mislio je da je namještaj

varaždin oružje
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
09.01.2015.
u 15:35

Nizozemac Johannes L. (65), koji je uhićen sa skupinom od još osemoro hravtskih državnjana u istražnom je zatvoru zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći

Nizozemac Johannes L. (65), koji je uhićen sa skupinom od  još osemoro hravtskih državnjana u istražnom je zatvoru zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći i tako biti nedostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, kao i trojica hrvatskih državljanina Alen M. (38) iz Sinja i dvojica Kaštelanina Miro P. (42) i Mario M. (47) zbog  sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. I njih trojica su u istražnom zatvoru kojeg im je sudac istrage Županijskog suda u Splitu na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva odredio zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogli utjecati na ostale sudionike koji još nisu ispitani i svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Splitsko državno odvjetništvo ističe kako postoji osnovana sumnja da je nizozemski državljanin od 15. prosinca 2014. do 6. siječnja 2015. na području Splitsko-dalmatinske županije, sukladno dogovoru s 42-godišnjakom, od njega preuzeo u dva navrata unaprijed plaćeno naoružanje i streljivo, konkretno više automatskih pušaka, ručnih bacača granata, puškostrojnica, pištolja, ručnih bombi, spremnika za šaržere, detonatorskih kapisli i streljiva. ODO navodi dalje kako su ostala dvojica, iako su znali da se radi o oružju, streljivu i eksplozivnim sredstvima čije je nabavljanje, posjedovanje i prodaja građanima zabranjena od drugih nepoznatih osoba, nabavili i predali 42-godišnajku navedeno oružje. Nizozemac, koji je vozio kombi u čijem je prerađenom spremniku pronađeno oružje, brani se kako uopće nije znao što je vozio. Mislio je da je namještaj.

Ostala petorica koje po policija uhitila u četvrtak su puštena. Oružje koje je pronađeno trebalo je završiti u Nizozemskoj. Riječ je o akciji koju je vodio  policijski USKOK.

>> Zbog sumnje da su krijumčarili veću količinu oružja uhićeno osmero Hrvata i Nizozemac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije