Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Zbog sumnje da su krijumčarili veću količinu oružja uhićeno osmero Hrvata i Nizozemac

varaždin oružje
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
08.01.2015.
u 17:15

S akcijom se prvi pohvalio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prilikom komentiranja terorističkog napada u Parizu.

Osmero Hrvata i jednog Nizozemca policija je uhitila u srijedu na području Splita zbog sumnje da su krijumčarili veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.

Oružje su željeli prokrijumčariti u Nizozemsku, a pod lupom USKOK-a, splitskog PNUSKOK-a i nizozemske policije bili su već nekoliko mjeseci. S akcijom se prvi pohvalio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prilikom komentiranja terorističkog napada u Parizu.

– Ni Hrvatska nije zemlja koja je imuna od mogućeg terorističkog napada, ali mi odgovor na to imamo. Sustavno se borimo protiv terorizma. Ove akcije su naš doprinos borbi protiv terorizma od koje se ne može odustati - rekao je ministar danas ujutro na konferenciji. Navodno je sve krenulo kada su istražitelji presreli Peugeotov kombi u kojem je bio skriven arsenal oružja.

Rekordna zapljena oružja namijenjenog crnom tržištu zabilježena je i protekle subote u Varaždinu. Policija je tada uhitila Dražena C. (41) i Davora P. (41) u čijem su skrovištu pronašli devet automatskih pušaka, 36 pištolja, prigušivače, tri kilograma eksploziva, bombe.. Uhićeni Dražen C. bio je član Mjesnog odbora u Križancu i zastupnik HNS-a. Nakon optužbi za trgovinu oružjem koje je bilo namijenjeno i terorizmu, suspendiran je na svim funkcijama u HNS-a.

>> Ostojić o krvoproliću u Parizu: Ni Hrvatska nije imuna od mogućeg terorističkog napada 

>> Policija u Varaždinu zaplijenila oružje namijenjeno krim-miljeu ili teroristima

Komentara 6

Avatar jigaboo
jigaboo
18:24 08.01.2015.

"Policija je tada uhitila Dražena C. (41) i Davora P. (41)"......ahahaa da Drazen C I Davor P, pa sto se sramite, napisite Dražen Cmrečak

19
1995josip
17:53 08.01.2015.

HNS Vesne Pusić , pa oni su miroljubivi , ja sam zgrožen ovim pripadnikom Vesne Pusić ! Ovog teroristu treba naj strože kazniti za primjer drugim teroristima. Zbog ovoga bude Josipović izgubio u nedjelju !

XN
xnet0822
18:13 08.01.2015.

Treba otići u I Osječki zavoj 23a u Zagrebu, tamo jedan fićfirić isto ima kod "kuće" cijeli arsenal oružja koji je pokupio tko zna otkuda ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije