Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica protiv dr. Diklića

Istu je ženu operirao dva puta, a ozljedu nije sanirao

Dr. Diklić
Foto: Pixsell
1/2
29.12.2014.
u 17:09

Dr. Diklić negirao je krivnju u slučajevima za koje se tereti te je tvrdio da nije učinio nikakve greške ni propuste

        Tijekom te operacije nisam učinio nikakvu grešku, a greška je napravljena prilikom operacije debelog crijeva koju je dan prije obavio dr. Mesar.

Ugrozio im živote

Upravo zbog toga, na traženje pacijentove obitelji, preuzeo sam liječenje, a daljnje operacije napravio sam prema pravilima struke. Nisam učinio greške i propuste koji bi doveli do pogoršanja zdravlja pacijenta i njegove smrti...Dio je to obrane kirurga dr. Davorina Diklića, protiv kojeg je nedavno podignuta optužnica kojom se tereti za 12 teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, a tužiteljstvo traži i da mu se izrekne sigurnosna mjera zabrana obavljanja zvanja u trajanju od 10 godina

.Dr. Diklić se tereti da je zbog nesavjesnog postupanja prilikom operativnih zahvata ugrozio živote više pacijenata, a u deset slučajeva, prema optužnici, ti propusti doveli su do smrti pacijenata. Uglavnom se radilo o pogreškama koje je počinio tijekom operacija, birajući neadekvatne zahvate, pa se tako tereti da je u jednom slučaju prilikom uklanjanja žučnog mjehura pacijentici ozlijedio žučni vod, a tu ozljedu nije sanirao.

To je, tvrdi tužiteljstvo, pozivajući se na nalaz sudsko-medicinskih vještaka, za posljedicu imalo curenje žuči u trbušnu šupljinu. U tom slučaju, dva je puta operirao istu pacijenticu a da joj nije sanirao ozljede koje je on prouzročio, što je za posljedicu imalo njezinu smrt. Drugom prigodom, dr. Diklić se tereti da je, unatoč protivljenju cijelog kirurškog tima, jednom pacijentu zatvorio dio crijeva tako da ih je potopio u trbuhu, što je također za posljedicu imalo pogoršanje zdravstvenog stanja pacijenta i njegovu smrt.

Spasili je u Zagrebu

Nadalje, dr. Diklić se tereti da u nekim slučajevima nije operirao na vrijeme pa je tako, primjerice, kod jedne pacijentice, koja je trebala hitnu operaciju, čekao devet dana prije no što je to i učinio. Iz mišljenja sudsko-medicinskih vještaka, koji su analizirali sve sporne slučajeve, proizlazi da je dr. Diklić u svakom slučaju napravio nešto što nije smio i što je, po mišljenju vještaka, suprotno pravilima medicinske struke.Jednu od takvih pogrešaka napravio je i u slučaju Ivanke Ileković, koju je nakon neadekvatne operacije debelog crijeva otpustio kući a da prije toga nije provjerio prohodnost crijeva, što je, prema vještacima, morao.

To je za posljedicu imalo teško pogoršanje zdravstvenog stanja I. Ileković, i to tako da su joj počela zatajivati pluća i bubrezi te da je pala u septički šok. Život joj je spašen tek nakon što je iz bjelovarske bolnice premještena na liječenje u Zagreb. Slična situacija dogodila se s još jednim pacijentom, a dr. Diklić je u ta dva slučaja, kao i u svim ostalim koji mu se stavljaju na teret, negirao krivnju.     

>> Dr. Diklić počinio liječničke pogreške zbog kojih je umrlo 10 ljudi?

>> 'Poslije Diklića je umro u mukama'

Komentara 5

TT
tik tak
18:47 29.12.2014.

Treba ga priupitati koji su mu bili motivi da ubije toliko Hrvata?

Avatar mama mia
mama mia
19:17 29.12.2014.

Trebalo bi ispitat kako je došao do diplome

OB
ObrenM
18:13 29.12.2014.

Dali je moguce,da od toliko smrti,poslije njegovih intervencija,nije kriv niti za jednu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije