Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESKALACIJA NASILJA

I taksist i vozač Ubera prijavili napad na istom mjestu u isto vrijeme

DKS_56151023 13.02.2017., Zagreb -  Taksist Marinko Pavljasevic pretucen je u subotu nakon koncerta Ivana Zaka u Areni. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.02.2017.
u 07:09

Taksist tvrdi da je napad na njega slijedio nakon poziva vozača Ubera, a vozač Ubera kaže da su ga pretukla petorica taksista

U noći sa subote na nedjelju više napadača pretuklo je taksista Marinka Pavljaševića i vozača partnera Ubera kod zagrebačke Arene.

Do fizičkog napada na Pavljaševića, koji je zadobio ozljede glave, ramena i ruke, došlo je, tvrde taksisti, nakon verbalnog sukoba nekolicine njih s vozačem partnerom Ubera. Pavljašević kaže da je bio pokraj svog vozila kad je petorka došla do njega.

– Kazali su: Šta vi hoćete p..., zagrebački taksisti, i počeli me mlatiti – kaže Pavljašević. Nakon prvog udarca u glavu pao je na pod i zaštitio glavu rukama. Napad je, kaže, trajao 20-ak sekundi nakon čega su se napadači razbježali.

Njegov kolega Marko Ribić kaže pak da se on s još nekoliko taksista porječkao s vozačem Ubera.

– Nas četvorica taksista stajali smo kod Arene. Došao je uberovac u VW Polu i pokupio neke cure. Komentirali smo kako on vozi, a mi stojimo, na što nam je on iz vozila posprdno dobacio: Šta, p..., stojite. Tako smo ušli u verbalni sukob, a zatim je uberovac izašao iz vozila sa šokerom – kaže Ribić.

Dodaje da su mu tad rekli da će pozvati policiju, što su i učinili. Uberovac se, tvrdi Ribić, nakon toga parkirao preko puta njih i također nekog nazvao.

– Mislili smo da i on zove policiju. No nakon devet minuta stiglo je pet ogromnih tipova i počelo tući Marinka. Opet sam zvao policiju i otrčao do zaštitara kod Arene zatražiti pomoć. Dok su tukli Marinka, uberovac i cure koje je vozio vikali su im: To nije taj – kaže Ribić. Policija je, kaže, uzele izjave i od vozača Ubera i djevojaka koje su bile u vozilu, no napadače nisu tražili.

– Cure su policiji rekle da sam ih vrijeđao i da sam jednu od njih odgurnuo, što nije istina, a to će potvrditi i snimka s obližnjih nadzornih kamera – tvrdi Ribić.

U Uberu kažu da strogo osuđuju bilo kakav oblik nasilja te da surađuju s policijom i istražuju sve okolnosti ovog događaja. Neslužbeno doznajemo da je i Uberov vozač partner prijavio napad petorice taksista na sebe.

Napad je navodno počeo bacanjem kovanica na vozilo uberovca, a zatim je slijedio udarac u glavu. I vozilo mu je izgrebeno. Ribić i Pavljašević pak kažu da nisu vidjeli nikakav napad na vozača Ubera. No u PU zagrebačkoj potvrdili su nam da su 11. veljače u 23 sata i 30 minuta zaprimili dojavu o fizičkom napadu nekoliko osoba na dvije osobe kod Arene.

Okolnosti događaja se utvrđuju i kriminalistička obrada je u tijeku. Neslužbeno doznajemo da su primljene dojave o napadu i na taksista i na vozača Ubera i da njih dvojica nisu bila u međusobnom sukobu.

A koliko situacija vezana za rat taksista i Ubera postaje ozbiljna u Hrvatskoj, pokazuje i informacija da je Uber angažirao zaštitarsku službu koja se brine o sigurnosti njegovih vozača partnera.

– Otkad smo prvi put primili obavijest od naših vozača partnera da je došlo do fizičkih napada na njih od taksista, morali smo angažirati uslugu zaštitarske službe. Pomoć im je dostupna 24 sata dnevno ako prijeti opasnost za njihovu imovinu ili im je ugrožena sigurnost – kažu u Uberu.

>> Nije kriva njegova afera, već Uber, što mu je propao brak

>> Uber o najavi taksista da će blokirati Zagreb: 'Ovakav pritisak predstavlja relikt nekih prošlih vremena'

Komentara 7

ST
stefj
07:58 14.02.2017.

Uber angažirao zaštitare? Pametno, budući da policija ne štiti, a taksisti su fizički nasilni...Nisu svi takvi, no dovoljno njih su poput onog Ibrahima i njegovog rođe koji su "dijelili pravdu" na aerodromu. Sami su tražili. Isto su bili nasilni kada je dolazio Cammeo... Zapravo je zakonski sve u redu, a Uber uredno plaća poreze, vjerojatno bolje od taksista, jer je sve bezgotovinski s automatskom naplatom. S time da je sustav ocjenjivanja vozača sigurno bolja stvar od dijeljenja koncesija, jer je vozač pod stalnim povećalom korisnika... Tu je jedino zaobiđen grad koji je ubirao lovu od taksista, time se smanjuje korupcija. Također, principom na koji radi Uber izbacuju se i lažni taksisti kojih sada ima poprilično... Jedini problem je u tome što je Uber kod nas jedini koji tako radi, te zapravo nema konkurencije i može slobodno formirati cijene. Ako nestanu taksisti, a on ne dobije konkurenciju, ne bu dobro...

MA
manuutd
07:28 14.02.2017.

Taksist=KOS ...vidi mu se na faci...17.000kn "partija" šaha..normalno da je spreman na sve samo da ne dela za 5000kn...

MR
Mravoklop
09:48 14.02.2017.

Stefj ti nemaš pojma o poslovanju Ubera i ne piši laži.Vozač Ubera može biti bilo tko a zašto taksisti onda moraju završiti školu za taxi vozača?Kad budu plačali sve namete ko i taksisti bum videl jer bu cijena vožnje bila takva.I nije sve plačanje karticom naplačuju oni i gotovinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije