Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umirovljeni general JNA

Crnogorsko Ministarstvo: Hrvatska nije zatražila izručenje Đukića

tenkovi
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
20.07.2015.
u 23:07

Kada Hrvatska to zatraži molbom, ministarstvo će prateću dokumentaciju dostaviti mjerodavnom sudu koji u postupku treba utvrditi jesu li zadovoljeni zakonski uvjeti za izručenje

Nakon što je crnogorska policija u subotu uhitila umirovljenog srpskog generala Borislava Đukića na temelju hrvatske tjeralice Interpola kojeg traži zbog zločina protiv čovječnosti, crnogorsko Ministarstvo pravde danas je objavilo proceduru međunarodne pravne pomoći koja se odnosi na izručenja.

Prema Europskoj konvenciji o izručenju iz 1957. godine i Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim slučajevima, država tražiteljica može Crnoj Gori podnijeti zahtjev za izručenje osobe za kojim postoji raspisana međunarodna potjernica, a nalazi se na teritoriju Crne Gore.

Prema informacijima crnogorskog Ministarstva pravde, Hrvatska danas do 15 sati nije predala zahtjev koji se odnosi na izručenje Borislava Đukića.

Kada to učini, "treba podnijeti molbu za izručenje s pratećom dokumentacijom Ministarstvu pravde koja se dostavlja mjerodavnom sudu koji u postupku treba utvrditi jesu li zadovoljeni zakonski uvjeti za izručenjem te donijeti rješenje. Potom Ministarstvo pravde rješenje dostavlja državi tražiteljici", stoji u priopćenju Ministarstva pravde.

>> Umirovljeni general JNA uhićen u Crnoj Gori zbog ratnog zločina u Hrvatskoj

Komentara 9

BU
Bulaba
23:45 20.07.2015.

Ako ga izruče, ovaj će ovdje odmah dobiti braniteljsku mirovinu, deset medalja, status počasnog predsjednika Antifašističke lige, nagradu Documente, a možda postane i novi ministar branitelja.

BL
Blizard
01:11 21.07.2015.

Za zločine nad Hrvatima ova vlast dala je do znanja da je nezainteresirana pa jasno je da se sprema aboliranje u ime naroda i pod pokroviteljstvom ovih na vlasti iste vjeroispovjesti .

BA
bakulušić
23:43 20.07.2015.

Nezgodno je to. Onda će se opet javiti Nikolić, Vučić, Dačić, srpski Blic...i eto narušavanja mira i stabilnosti u Regionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije