Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miroslav tomas

Dvije godine od ubojstva brata čeka optužnicu i uživa u noćnom životu

Miroslav Tomas
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
14.12.2014.
u 19:20

Na proslavi Nove godine Miroslav Tomas zario je nož u srce bratu Vedranu

– Nema vam tog dečka od noći kada se ta strava dogodila, uzalud tražite – govori stanar s drugog kata zgrade u Ogrizovićevoj ulici pomalo zatečen našim pitanjem, a zatim nastavlja.

– Taj stan je zapečaćen otkako se to dogodilo, otvarali su ga nekoliko puta samo kada je policija provodila neka vještačenja, ali tu nitko ne živi već skoro dvije godine, u to sam sto posto siguran – uvjerava nas. U istom stanu u prvim satima 2013. godine dogodilo se ubojstvo kakvo u Hrvatskoj do tada nije zabilježeno – Miroslav Tomas (34) zario je nož u srce svog brata blizanca Vedrana koji je zatim na mjestu iskrvario.

Tvrdio da nije kriv

Sljedećih dana medijski natpisi bili su puni informacija kako su braća u stan redovito dovodili po nekoliko partnerica istovremeno, organizirali orgije i različite sado-mazo seanse te općenito vodili razvratan život. U centar pažnje tada je došla Dolores D. (25), djevojka ubijenog Vedrana koja je te kobne noći bila jedina svjedokinja tragičnog događaja. U razgovoru za Večernji list tada je tvrdila:

– Miroslav i Vedran bili su vrlo bliski, a Miroslav nije imao nikakvog motiva da to učini. Policija ga nema ni danas, niti će ga imati jer motiv ne postoji.

Iako je Miroslav pred policijom zanijekao krivnju, u pritvoru je proveo sljedećih nekoliko mjeseci, a zatim je još na ljeto 2013. izašao na slobodu.

– Mi sada čekamo podizanje optužnice, to je već dosta dugo u procesu, i, dok optužnica ne bude potvrđena, ne možemo znati više – potvrdio nam je njegov odvjetnik Ivan Stanić. A ista optužnica prvi put bila je podignuta još u ožujku prošle godine, ali je optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda tada nije potvrdilo, već ju je vratilo na doradu. Drugi put optužnicu su podignuli prije točno godinu dana, ali je sud niti tada nije potvrdio. Očito je kako se s obzirom na to da je od ubojstva prošlo gotovo dvije godine u tužiteljstvu ne žure s trećim pokušajem.

Nije mogla trpjeti pritisak

U međuvremenu Dolores D. odselila se iz Hrvatske, jer, kako je rekla, nakon tog događaja zbog medijskih napisa svi prijatelji su joj okrenuli leđa te nije mogla trpjeti stalna povezivanja s ubojstvom osobe koja joj je bila sve.

Miroslav Tomas ponovno se uklopio u zagrebački društveni i noćni život.

– Ništa čudno, pa poznaje ga praktički cijeli grad. Uvijek je bio zafrkant i omiljen u društvu, a osim toga izuzetno je inteligentan i načitan – prokomentirala je jedna žena iz ulice u Gračanima u kojoj je Miroslav s roditeljima i bratom proveo veći dio djetinjstva.

– Jeste li vi sigurni da je on na slobodi, pa zar nije ubio brata? A i da je, valjda bi navratio tu gore, ali nema mu ni traga ni glasa – uglavnom su bili komentari ljudi u Gračanima koji poznaju Miroslava.

>>Brata blizanca i Dolores policija dovela na mjesto ubojstva

>>'Da su blizanci jednojajčani, ne bismo znali koji je mrtav'

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
20:14 14.12.2014.

Izgleda da opet institucije rade svoj posao.

Avatar matalan
matalan
20:44 14.12.2014.

biljka raste iz korijena, dijeca stvaraju svjetonazore učeći od roditelja..

Avatar ucjena
ucjena
05:53 15.12.2014.

cudno,??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije