Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod jakim vjetorm

Brodolomac spašen, a brodica mu se razbila od stijene i potonula

orkanska bura
Foto: Filip Brala/PIXSELL
10.02.2015.
u 17:31

Brodolomac F.Đ. našao se u velikoj opasnosti ujutro u 8 sati u Staroj Povljani

Hrvatski državljanin F.Đ. spašen je neozlijeđen nakon što se brodica kojom je upravljao pokvarila, a kasnije nasukala te razbila o stijene i potonula kod Stare Povljane. Nesreća se, javlja Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, dogodila danas u 8 sati pod jakim udarom vjetra.

Poziv u pomoć uputio je upravo F.Đ., vlasnik brodice luke upisa Pag na kojoj se dogodio kvar pogonskog stroja. Akciju spašavanja pokrenule su Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), Lučka kapetanija Zadar i nadležna Lučka ispostava Starigrad – Paklenica.

Nakon što djelatnici zadarske Kapetanije nisu uspjeli doploviti na dojavljenu poziciju, zbog izrazito nepovoljnih uvjeta na moru, u akciju spašavanja pozvali su službenike Pomorske policije koji su prema poziciji uputili službeno plovilo dok su djelatnici LK Zadar nastavili dalje kopnenim putem, kao i djelatnici Lučke ispostave Starigrad Paklenica. Službenici Pomorske policije doplovili su na poziciju gdje su uočili usidrenu brodicu nedaleko obale. Istovremeno su kopnom do pozicije pristigli i djelatnici zadarske Kapetanije i starigradske Ispostave koji su ugledali vlasnika plovila na obližnjoj obali. Kako je ona bila nepristupačna, angažirani su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji su ubrzo došli do brodolomca, utvrdili da je neozlijeđen te ga u 10.15 sati ukrcali na policijsko plovilo i prevezli na sigurno do otočića Zečevo.

Službenici Pomorske policije Zadar u 10.43 sati izvijestili su Središnjicu da se brodica pod jakim udarima vjetra primaknula obali te razbila o stijenje i potonula nedaleko pozicije sidrenja uz neznatno onečišćenje mora.

>>Spasili obitelj s tonućeg broda: Bili su na izmaku snaga, jedva smo ih izvukli

>>Hrvat i dvoje Turaka nakon brodoloma spašavali se na gumenoj brodici

Komentara 3

OB
ObrenM
18:22 10.02.2015.

Drago mi je da su spasili covjeka,ali koliko je bio pametan,da se po vremenu po kojem nisu vozili niti veci brodovi uputio u avanturu,koja je mogla kostati i spasitelje.Naplatio bi mu sav trosak,koji je izazvao svojom gluposcu.

OB
ObrenM
18:22 10.02.2015.

Drago mi je da su spasili covjeka,ali koliko je bio pametan,da se po vremenu po kojem nisu vozili niti veci brodovi uputio u avanturu,koja je mogla kostati i spasitelje.Naplatio bi mu sav trosak,koji je izazvao svojom gluposcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije