Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čović na vlastiti zahtjev odlazi iz Plive

30.12.2008.
u 11:27

Predsjednik Uprave Plive Željko Čović na osobni zahtjev odlučio je napustiti tu kompaniju i karijeru nastaviti izvan nje. Podnio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave koja vrijedi od sutra, priopćili su iz Plive.

Čović je na čelnoj poziciji najveće farmaceutske tvrtke u Hrvatskoj proveo posljednjih 16 godina.

"U svom gotovo 26 godina dugom radnom vijeku u "Plivi" imao sam priliku kompaniju voditi kroz vrlo zahtjevne periode pretvorbe, privatizacije, uvrštenje njezinih dionica na Londonskoj i Zagrebačkoj burzi te sudjelovati u njenoj preobrazbi od lokalne do svjetski priznate i poznate kompanije. To je za mene neprocjenjivo profesionalno i osobno iskustvo i na njega sam osobito ponosan. Timovima koji će voditi integraciju, želim uspjeh u radu i što brži završetak procesa u kojem će Pliva postati integralnim dijelom najveće svjetske generičke kompanije", izjavio je prvi čovjek te kompanije na odlasku.

Nadzorni odbor Plive na sjednici na kojoj je Čović podnio ostavku, donio odluku o imenovanju novih članova Uprave, i to Matka Bolanče za predsjednika Uprave te Thea Andreissena za člana Uprave Plive koji će na svoju novu funkciju stupiti s prvim danom nove godine.


Milinović o Čoviću

Kalkulacije kako ostavkom na čelnoj poziciji kompanije Pliva Ivo Čović nastavlja karijeru u HZZO-u ministar zdravstva Milinović nije želio komentirati. Naime sve su glasnija šaputanja da Čović napuštanjem fotelje u Plivi preuzima onu u HZZO-u no službenih informacija pa tako i od resornog ministra nema.

Želite prijaviti greške?