Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Butković navečer vs. Butković ujutro - 0:0

Topovska večernja paljba po Večernjaku zamijenjena je jutarnjim, gotovo umiljatim, ukorom
24. ožujka 2010. u 17:36 30 komentara 275 prikaza
butković

Znamo – uvijek se plaćao danak tehnološkom napretku. Eto, na primjer, mobiteli! Zbližili su i povezali ljude kao nijedan izum u povijesti, ali i iz njih vrebaju opasnosti. Štoviše, ima ljudi kojima su mobiteli, pogotovo SMS poruke koje se preko njih šalju, trajna napast i opsesija. Kao kad nekoga “hoće” zmije – ugrize ga jedna pa domalo druga! A imunitet ne samo da nije ojačao nego je i oslabio. Pa tako, na primjer, sikću i zalijeću se na slavnoga komentatora Jutarnjeg lista Davora Butkovića. Prvo je Buleta ujela SMS čestitka za jednu Novu godinu: mislio je da mu ju je poslao (tadašnji) premijer Ivo Sanader pa je preko toga kontakta napravio s “njim” intervju i objavio ga u Jutarnjem. Dakako, iz Banskih dvora je odmah stiglo opovrgnuće. Zacijelo se kolega ni do danas nije oporavio od toga šoka, a evo novoga ugriza. Kao strašan otrov Butković je doživio Večernjakovo objavljivanje SMS-ova pokojnog Ive Pukanića, među kojima ima podosta dopisivanja s njegovim šefom Ninom Pavićem.

Otrov je osobito strašno djelovao navečer (mogu tome uzroci biti i biološki, različiti u različito doba dana), a ujutro je naglo popustio. Tako je Butković u večernjim izdanjima Jutarnjeg objavljivanje spomenute prepiske napao kao pad Večernjaka u najgore blato novinarstva u kakvom je bio, na primjer, Imperijal. U cijeloj studiji o povijesti naših novina prije toga blata Butković opisuje sve Večernjakove preobrazbe u dugim, epohalnim razmacima. A Bule se preobrazio za jednu noć! Njegov tekst iz večernjih izdanja je izbačen, a ubačen je drugi tekst o istom Večernjakovu grijehu – dakako, opet njegov. Topovska večernja paljba zamijenjena je jutarnjim, gotovo umiljatim, kolegijalnim ukorom Večernjaku i podukom o tome što jest, a što nije javni interes u stilu Jure Bilića ili Dušana Dragosavca! Usporedba s Pavićevim prijateljem Šuvarom bila bi već kompliment. Dakako, iz toga jutarnjeg ukora izbačene su večernje nebuloze i buleze, u kojima, na primjer, Butković govori o silnim, paničnim nastojanjima Večernjaka da poveća nakladu svoga subotnjega izdanja koja je manja nego naklada Jutarnjega, sam priznajući da je u svim drugim danima u tjednu naklada Večernjaka osjetno veća nego konkurentska!!! Ako Bule tim proturječjem priznaje da smo bolji u omjeru 6:1, i u proturječju između Butkovića u osam navečer i Butkovića u šest ujutro mogu se pročitati rivalstvo i omjer – 0:0.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • yohana:

    jutarnji se nikako nemoze usporediti sa vecernjim listom.ponekad sam i ja ljuta na vecernji ali moram priznati da je hr.najbolja i najobjektivnija novina.ostali hr.tisak prestala sam citati jer donosi lazne informacije,a bogme nezanima me misljenje novinara vec samo vijesti.a u ... prikaži još! vecernjaku mogu to procitati.

  • Galebar:

    Godinama sam kupovao VL jer je bio konzervativan i prohrvatski orijentiran. U zadnje vrijeme kupujem Jutarnji jer je večernjak počeo afirmativno pisati o homosexualcima i ciganima. Počeo se umiljavati lijevom segmentu čitatelja, Možda vam ovo zvuči kontradiktorno ali iritira me ... prikaži još! na naslovnoj stranici vidjeti lezbijku ili nakazu od Dvornikove. VL kupujem samo subotom radi Ivkošića.

  • -obrisani-:

    Bule nezna di mu je rit, a gdje glava, zato ujutro nosi rit na vratu,pa dok mu dođe do glave, zamijeni pozicije. Taj ne zna ni govoriti, a kamoli pisati. A još se i proglašava vrsnim poznavaocem gurmanskih jela. Kako ... prikaži još! opće može od silnih slina koje mu vječno padaju iz usta, opće znat kaj jede.