Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOGOM BIJELA KUĆO

Bushovima ne trebaju kamioni za iseljavanje

20.01.2009.
u 15:32

Jedini kamioni koji će se na dan inauguracije pojaviti na adresi Pennsylvania Avenue 1600 bit će oni koji dovoze stvari obitelji Obama. Anita McBride, šefica stožera prve dame, izjavila je da se obitelj Bush odavno iselila iz rezidencije američkog predsjednika, i da su im ostale samo osobne stvari koje stanu u ručnu prtljagu koju će ponijeti sa sobom.

Kako kaže McBride, Laura Bush je vrlo rano – još tijekom ljeta 2008. - počela davati upute osoblju Bijele kuće oko tranzicije.
- To je vjerojatno zbog njezina iskustva knjižničarke - ističe Anita McBride.
- Možda je proces iseljavanja bio malo posložen po Deweyjevu sustavu, ali to je svakako olakšalo posao osoblju rezidencije, i oni to jako cijene.

Ljetos je većina stvari spakirana i prenesena na ranč u Crawfordu u Teksasu, a tijekom božićnih blagdana Bushovi su iznijeli svoje stvari i iz predsjedničkog odmarališta Camp David u Marylandu.

Dok George i Laura Bush budu na Capitolu na primopredaji vlasti, skupa s obitelji Obama, osoblje će imati više vremena na raspolaganju za raspakiravanje stvari nove prve obitelji.
- To su vježbali posljednjih nekoliko tjedana, svi znaju što treba raditi i bit će jednostavno da svatko zauzme svoje mjesto - kaže McBride.

- Osoblje rezidencije bit će tu ujutro i svi su spremni za trenutak kad stigne kamion sa stvarima Obaminih. Njihove stvari bit će raspakirane, i njihova odjeća bit će na mjestu u ormarima i ono pokućstvo koje su odabrali iz fundusa Bijele kuće bit će tamo gdje oni žele da bude.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?