Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAO IME PROTIVNIKA

Cro Cop: Nisam više mogao čekati borbu, želim što prije u ring

Cro Cop
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.08.2015.
u 12:02

Cro Copov protivnik 
Amerikanac je deset kilograma teži i deset centimetara viši od našeg borca

Nakon duljeg čekanja, koje nije ometalo njegov svakodnevni režim treninga, Mirko Filipović konačno je saznao ime svog sljedećeg protivnika. Bit će to 35-godišnji Amerikanac Anthony Hamilton, desetak centimetara viši i desetak kilograma teži borac, a okršaj će se zbiti u Seulu, 28. studenog.

Nakon sjajne pobjede nad Gabrielom Gonzagom (kojeg je dotukao udarcima laktom), Cro Cop se ponadao da će se u sljedećem nastupu suočiti s nekim od onih s kojima se već borio (Minotaur, Nelson, Olejnik) i kojima bi htio uzvratiti. Onako kako je to u travnju učinio i Brazilcu Gonzagi.

Pričalo se i o Huntu

– Žao mi je što se neću boriti s nekima od ljudi zbog kojih sam se vratio, no Minotaur je imao borbu početkom kolovoza i možda se više neće ni boriti, Nelson ima zakazanu borbu s drugim suparnikom, a Olejnik nije bio raspoložen prihvatiti borbu, na kraju se i ispričao ozljedom.

Bilo je govora i oko još jednog uzvrata s vrlo poznatim imenom.

– Pričalo se o ponovnom dvoboju s Huntom, no UFC se ipak odlučio za njegov uzvrat s Antonijom "Big Foot" Silvom. Zbog svega toga odlučeno je da će mi se suprotstaviti Hamilton kojeg neće biti lako pobijediti jer je viši i teži od mene i sigurno će pružiti odličnu borbu.

Čini se da je Cro Cop još uvijek mamac za publiku na novim tržištima jer bit će ovo prvi put da UFC organizira priredbu u Južnoj Koreji.

– Moram se jako dobro spremiti jer ne želim iznevjeriti fanove. I zato ne smijem napraviti ni jednu pogrešku u pripremnom razdoblju.

Kako to da je Mirko prihvatio borbu na dalekoj destinaciji kad se zna da se baš i ne voli boriti daleko od kuće? Jer, naputovao se on u karijeri, u Japanu se borio 50-tak puta.

Dvije borbe ove godine

– Bila je opcija da prihvatim ovo ili da čekam drugi, treći mjesec sljedeće godine kada bi mogao biti dostupan netko od ovih koje sam priželjkivao. Zato sam i prihvatio ovu borbu jer nikome u prilog ne ide dugo čekanje. Ma koliko god ja redovito i intenzivno trenirao, ipak su borbe te koje me čine oštrim. Bilo bi idealno kada bih imao tri borbe godišnje, recimo kao lani.

Mirko će ove godine imati samo dvije borbe jer tako je to u organizaciji s toliko mnogo boraca kao što ih ima UFC. A u Mirkovoj prošlosti bilo je i godina kada je imao i po osam borbi, kao što je to bilo 2004. ali u vrijeme organizacije Pride.

Okršaj s Hamiltonom bit će Cro Copu 46. borba po pravilima slobodne borbe (MMA), a sveukupno 80. u njegovoj profesionalnoj karijeri koju čine i 34 borbe u kikboksu. Rijetko tko se u svijetu može pohvaliti s toliko borbi na najvišoj razini kakva se tražila u K-1, Prideu i UFC-u.

>> Cro Cop potvrdio novi spektakl: Moja sljedeća borba je u Koreji u studenom!

>> Mirko Filipović ostao bez osvete, evo tko mu je sljedeći protivnik

Komentara 3

A4
alfa 4c
12:51 24.08.2015.

Sretno Mirkane! :-)

KR
krigger
13:31 24.08.2015.

Cijenim kaj radis, pratim sve o tebi sretno ti bilo kolega :)

BO
boyosb
17:28 24.08.2015.

već sam uplatio da će ga Mirko srediti u 1. rundi, doooobar koeficijent, ajmooo Mirko!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije