Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvetnička MISIJA

Tko je sljedeći Mirkov protivnik? Roy Nelson ili legenda Minotaur

Mirko Filipović Stipe Miočić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
13.04.2015.
u 12:22

Mirku je ovo bila 23. pobjeda prekidom u karijeri i po tome je vodeći borac slobodne borbe svih vremena

Brutalnom pobjedom nad Gonzagom Mirko Filipović učvrstio je vodstvo u jednoj koloni u knjigama rekorda slobodne borbe. Naime, bila mu je ovo 23. pobjeda prekidom i ako se gledaju nastupi u četiri najuglednije organizacije (Pride, UFC, WEC, Strikeforce), nitko mu nije ravan.

Nakon njega slijede četvorica Brazilaca, Wanderlei Silva (20), Anderson Silva (16), Maurizio Rua (16), Minotaur (15), a potom Japanac Sakuraba (15)....

Među spomenutim borcima nalaze se i dva velika Mirkova suparnika, borci koji spadaju ili u one s kojima je imao uzvrat (Silva) ili bi ga pak želio imati (Minotaur). A kada su uzvrati u pitanju, Cro Cop i u tome jako dobro stoji. Imao je šest uzvratnih borbi i nijednu nije izgubio. Dvaput je pobjeđivao Kazuyukija Fujitu, Satoshija Ishiija, a čak triput Amerikanca Josha Barnetta. S Wanderleijem Silvom je u prvoj borbi remizirao, a potom ga je nokautirao, a za poraz nokautom Randlemanu je uzvratio pobjedom gušenjem ("giljotina").

Već u prvoj borbi protiv Ishiija vidjeli smo novost u Cro Copovu borbenom arsenalu, a to su bili laktovi. O uvođenju tog elementa govorio nam je Mirkov boksački trener Stipe Drviš:

Drviš: Lakat je razoran

– Taj udarac smo puno vježbali, posebice u klinču, a dva takva udarca su i prelomila ovu borbu. Nakon njih uslijedio je aperkat i Gonzaga je slomljen. Lakat može biti razoran, možda ne toliko da vas uzdrma, ali vam prouzroči gadnu posjeklinu.

Tko god da je Mirkov sljedeći protivnik, imat će posla s njegovim laktovima.

– Svi se sada čuvaju Mirkova high-kicka, Gonzaga ga je čekao da ga može uhvatiti za nogu, pa smo morali uvesti taktičke novosti, a planiramo uvesti još ponešto. Mirko i u 41. godini i dalje želi tehnički napredovati – ističe bivši svjetski boksački prvak.

S obzirom na to da je krenuo u osvetničku misiju, lista poželjnih suparnika izgleda ovako: Minotaur, Roy Nelson, Frank Mir, Aleksej Olejnik, Brandan Schaub. Prvi se javio Roy Nelson, preko Twittera:

– Mirko ima u uzvratima 6-0, a ja želim neke uzvrate.

Neuništiv na 32. rođendan

Premda slutimo da mu je najveća želja Minotaur, Cro Cop ne bi imao ništa protiv toga da mu sljedeći protivnik bude šakački razorni Nelson. Pobjeda nad takvim borcem zacijelo bi se ugurala među pet najboljih u koje zasad spadaju koljeno u glavu Fujite (2001.), gušenje Randlemana (2004.) te tri pobjede izborene 2006. godine na putu osvajana pojasa pobjednika Prideova Grand-prixa. U četvrtfinalu je niskim udarcima Mirko slomio nogu olimpijskom džudaškom prvaku Yoshidi, u polufinalu je high-kickom poslao u carstvo snova Silvu, a u finalu je u parteru natjerao Barnetta na predaju. Zbilo se to točno na Cro Copov 32. rođendan.

>> Pogledajte fantastičnu snimku cijelog meča Cro Copa i Gonzage, kao i reakcije publike

Komentara 6

VI
viluk007
16:31 13.04.2015.

Bravo Mirko, hrvatsko srce u tebi bije, kao i nekada u Branku Cikatiću, Mati Parlovu, Ivanu Prebegu, Zvonku Vujinu, Marijanu Benešu,Damiru Škari, Antonu Josipović, Georgu Čuvalu, Ferdinandu Živičiću, Željku Mavroviću i još mnogim hrabrim hrvatskim ratnicima.

SJ
Sve je uzalud
20:53 13.04.2015.

.....bravo Mirko da tebe nema nitko na svijetu ne bi znao šta znači Cro a kamoli Hrvatska..............

LE
LeonardS
17:46 13.04.2015.

Mene zaista čudi tolika pozornost poklonjena u medijima Filipoviću, da li mislite da to javnost u ovakvoj situaciji zanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije