Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kik-boks

Marko Tomasović i Bojan Mišković europski prvaci

'sport split, 030308 marko tomasovic snimio: tino juric'
'tino juric'
28.11.2010.
u 21:06

Pet medalja na Europskom prvenstvu u grčkom Loutrakiju.

Na Europskom prvenstvu u kik-boksu, održanom u grčkom Loutrakiju, hrvatski su predstavnici osvojili pet medalja. Pozlatili su se Splićanin Marko Tomasović (u superteškoj) i Bojan Mišković (81 kg) u disciplini full-contact, srebrna je bila Ana Znaor u semi-contactu, a bronce su osvojili Agron Preteni (91 kg) i Nives Radić (70 kg) u full-contactu.

- Bojan je u finale ušao s teškom ozljedom gležnja koja mu je stvarala dosta problema u prve dvije runde. No, stisnuo je zube i na impresivan način deklasirao ruskog prvaka pogodivši ga u nekoliko navrata ozlijeđenom nogom u glavu, pa je Savelijev jedva dočekao kraj borbe na nogama - prenio je Marko Žaja, trener splitskog Pit Bulla, kluba koji je u Grčkoj osvojio tri medalje (Tomasović, Preteni, Radić). O nastupu Marka Tomasovića Žaja je rekao:

- Marko je u finalu pobijedio sudačkom odlukom 2:1 u spektakularnoj finalnoj borbi poljskog prvaka Jastrebskog. Marko je posebno uvjerljiv bio u posljednjoj, trećoj, rundi, kada je umalo desnim high-kickom i nokautirao svog 194 cm visokog i 122 kg teškog protivnika. Ovim velikim uspjehom Marko je dokazao da je spreman i za odličje na Olimpijskim igrama u boksu u Londonu - agitirao je Žaja za svog pulena.

Dakako, da bi ugledao London, Tomasović će, sada kada više nema Mansoura (odustao od boksa), morati biti bolji od ambicioznog svjetskog juniorskog prvaka Filipa Hrgovića.

Pet medalja bez četiri trofejna

Da je Hrvatska sila u amaterskom kik-boksu, potvrđuje i to što je osvojeno pet medalja bez četiri trofejna borca. U Loutrakiju nisu nastupili Marko Deša (svjetski doprvak), Zvonimir Gribl (višestruki osvajač medalja na SP i EP), Sanjin Pol Vrgoč (brončani sa Svjetskih igara borilačkih sportova) i Boris Mišković (aktualni svjetski prvak u semi-contactu).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije