Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Zvijezda ostvarila dobit u prvom tromjesečju, 11,9 milijuna kuna prije oporezivanja

Ukupni su prihodi Zvijezde u prva tri mjeseca iznosili 172,2 milijuna kuna i veći su za pet posto prema istom razdoblju lani
26. srpnja 2018. u 16:50 1 komentara 173 prikaza
Zvijezda
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tvrtka Zvijezda, iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju iskazala dobit prije oporezivanja u iznosu od 11,9 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je iskazan gubitak od 79 milijuna kuna, a na koji je utjecao jednokratni ispravak vrijednosti potraživanja od povezanih društava, podaci su iz tromjesečnog financijskog izvješća te tvrtke.

Agrokor Žale se domaće banke Više od 50 žalbi na nagodbu u Agrokoru

Ukupni su prihodi Zvijezde u prva tri mjeseca iznosili 172,2 milijuna kuna i veći su za pet posto prema istom razdoblju lani, dok su istodobno ukupni rashodi smanjeni za 34 posto, na 160,3 milijuna kuna.

Na smanjenje ukupnih rashoda najvećim dijelom je utjecao ispravak vrijednosti potraživanja od povezanih društava koje je Zvijezda provela u prvom tromjesečju lani u iznosu od 85,8 milijuna kuna, navodi se u izvješću.

Jedan od pogona tvornice Končar PROFIT Končar D&ST ostvario neto dobit od 18,76 milijuna kuna

"Ispravak je proveden zbog neizvjesnosti naplate koja će ovisiti o ishodu nagodbe i cjelokupnom procesu restrukturiranja Agrokor grupe u postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH", obrazlaže poslovodstvo Zvijezde u izvješću. 

Također se dodaje kako su normalizacijom rashoda u 2017. za jednokratan ispravak vrijednosti potraživanja od povezanih društava ukupni rashodi u prvom tromjesečju ove godine veći za dva posto u odnosu na prethodnu godinu.

Sonja Popović Rast poslovanja u oblaku SAP objavio financijske rezultate za drugi kvartal 2018.

Po podacima iz izvješća, Zvijezda je u prvom tromjesečju ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 168,5 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porast za 10,4 posto. 

Povećanje prihoda, kako se navodi, rezultat je rasta vlastitih proizvoda i trgovačke robe zbog ranije sezone Uskrsa u odnosu na prethodnu godinu.

Agrokor FINANCIJSKA IZVJEŠĆA PIK Vinkovci i Vupik lani s gubicima od 442 odnosno 255 milijuna kuna

Konsolidirano izvješće za Zvijezda grupu, koja uz matičnu kompaniju obuhvaća i tvrtku Sojara iz Zadra te tvrtke Zvijezda Sarajevo i Zvijezda Ljubljana, pokazuje da je grupa u prva tri mjeseca ove godine ostvarila ukupni prihod od 186,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani porast za 2,2 posto, dok su istodobno ukupni rashodi pali za 34,3 posto, na 174 milijuna kuna. 

U prvom je tromjesečju ove godine Zvijezda grupa iskazala dobit prije oporezivanja od 12,9 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani iskazala gubitak prije oporezivanja od 82 milijuna kuna, navodi se u izvješću, uz napomenu kako je i kod grupe prošlogodišnji gubitak posljedica ispravka vrijednosti potraživanja od povezanih društava u iznosu od 85,8 milijuna kuna. 

Ročište vjerovnika Agrokora o nagodbi

Zvijezda
1 / 20
Na ročištu o nagodbi pojavilo se tek par stotina vjerovnika Agrokora
Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • Rad:

    Zvijezda, Ledo, Jamnica su firme koje imaju izvrsno poslovanje i rezultate i stvarno moraš bit ili kreten ili kriminalac da te rezultate upropastiš i na kraju nisi njihov vlasnik!