Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova aplikacija za zaštitu

Zuluhood na Mobile World Congressu u Barceloni

14.07.2021.
u 16:04

Na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni predstavljen je Zuluhood, prvi marketplace profesionalnih zaštitarskih usluga i inovativna platforma za sigurnost doma i obitelji

Najveći sajam mobilnih tehnologija, Mobile World Congress, održan je ove godine ponovo uživo od 28. lipnja do 1. srpnja u Barceloni. Na dijelu konferencije posvećenom startupovima i inovacijama, 4 Years From Now (4YFN), kao jedini startup iz Hrvatske, predstavio se Zuluhood - prvi marketplace iz područja profesionalnih zaštitarskih usluga i platforma za sigurnost doma i obitelji.

Zuluhood je privukao veliku pozornost posjetitelja - za ovo inovativno rješenje značajan su interes pokazali veliki telekom operatori, privatne zaštitarske tvrtke, sustavi zatvorenih naselja te brojni posjetitelji koji su predstavljeno rješenje prepoznali kao odgovor na njihove potrebe. Tako je i nastala ideja o Zuluhoodu - osmišljen je kao mobilna aplikacija koja krajnjim korisnicima nudi jednostavan i uvijek dostupan način da, upravo kada im je to potrebno, odaberu, ugovore i kupe usluge privatne zaštite za nadzor doma, provjeru zaprimljenog alarma i slično.

Svijest i briga o sigurnosti doma i obitelji kontinuirano raste, no kućni sigurnosni sustavi bez mogućnosti provjere alarma nisu od velike koristi. Korisnici u Hrvatskoj i u svijetu danas imaju dvije mogućnosti: mogu sami nadzirati svoje sustave za zaštitu doma, uglavnom putem mobilne aplikacije proizvođača opreme koju koriste ili pak mogu ugovoriti uslugu profesionalnog zaštitarskog nadzora. U slučaju vlastitog nadzora, nastaje problem kada je korisnik nedostupan, npr. ako mu je telefon isključen, utišan ili jednostavno na vrijeme ne uoči alarm. Kućanstava koja koriste usluge profesionalnog nadzora trenutno ima jako malo, a razlog tome su, najčešće, nefleksibilni modeli ugovaranja, nedostatak digitalnih kanala prodaje te nedostatak podrške za sustave pametnih kuća, koji sve većem broju korisnika postaju odabir kod zaštite vlastitog doma.

Navedene probleme rješava Zuluhood, s vrlo jasnim ciljem: da usluge sigurnosti učini dostupnijima rezidencijalnim korisnicima. Korisnici naviknuti na mobilne platforme ne žele prolaziti komplicirane i dugotrajne procese potpisa ugovora ili ugradnje sustava zaštite ili pak biti ugovorom dugotrajno vezani za isključivo jednog pružatelja usluge. Ti suvremeni korisnici navikli su i žele da usluge koje traže budu dostupne točno u trenutku kada su im potrebne i na period koji im je potreban. Stoga je Zuluhood razvijan kao potpuno novi marketplace – platforma putem koje će profesionalne zaštitarske usluge biti dostupne na zahtjev korisnika, upravo onda kada su im potrebne i po cijeni prilagođenoj točno za željeni period.

Za korisnike je iskustvo kupnje usluga kroz Zuluhood intuitivno i jednostavno – kroz Zuluhood mobilnu aplikaciju biraju usluge zaštite koje za lokaciju njihovog doma nude lokalne zaštitarske tvrtke. Ako koriste sustav pametnog doma, mogu ga jednostavno i bez intervencije tehničara spojiti sa Zuluhoodom. U trenutku alarma, bez obzira je li podignut od strane njihovog pametnog sigurnosnog sustava spojenog u Zuluhood ili ručno, putem Zuluhood mobilne aplikacije, korisnici su odmah obaviješteni. Kroz samu aplikaciju primaju i povratne informacije od zaštitarske tvrtke koja obavlja uslugu zaštite.

Prateći trend rasta globalnog smart home tržišta, Zuluhood je i prvi omogućio jednostavno povezivanje velikog broja smart home sustava sa alarmno-dojavnim centrima zaštitarskih kompanija. Pametni sustavi zaštite, poput pametnih kamera, provalnih senzora, pametnih brava ili bežičnih detektora plina ili požara, očito su odabir sve većeg broja korisnika. Tako što korisnicima omogućuje da pametne sustave koriste kao standardne sigurnosne sustave i alarme usmjere na zaštitarske kompanije, Zuluhood zaštitarskim tvrtkama otvara posve novo tržište korisnika njihovih usluga koje su do sada bile rezervirane isključivo za profesionalne sustave tehničke zaštite.

Pažnja je posvećena i društvenoj komponenti samog sustava. Svaki alarm ili događaj aktiviran ili zaprimljen u Zuluhoodu moguće je proslijediti članovima obitelji (Tribe) ili prijateljima i članovima zajednice koji su spremni pomoći u slučaju nepredviđene situacije (Watchers). Ova opcija zajednice je uvijek dostupna u Zuluhood mobilnoj aplikaciji i može se besplatno koristiti. Osim za sigurnost doma, namijenjena je i za sigurnost obitelji, kao jednostavno rješenje za djecu ili starije koje im omogućuje da istovremeno i na jednostavan način kontaktiraju sve ukućane, ali i osobe od povjerenja koje, kao Watcheri, znaju da se na njihovu pomoć računa.

Predstavljanje na MWC-u te velika podrška stranih kompanija i iskazani interesi za suradnju, pokazuju da je smjer koji je Zuluhood odabrao upravo ono što korisnici žele. Iako su tek na početku, aplikacija je već sada u potpunosti „IFTTT certified“ i tako se može povezati s velikim brojem dostupnih smart home sustava, a nadzor alarma već može ponuditi korisnicima koji koriste Google Home, Amazon Echo, Samsung Smartthings, Abode, Ring, Honeywell te mnoge druge pametne sustave zaštite u svojom domovima. Zuluhoodov tim najavljuje i daljnji smjer razvoja: integracije s ostalim smart home platformama su u aktivnom razvoju, a veliki fokus usmjeren je i na rast ponude zaštitarskih usluga, kako na hrvatskom tako i na međunarodnom tržištu.

Inovacija i vrijednost koju Zuluhood donosi industriji usluga privatne zaštite i rezidencijalnim kupcima prepoznate su od samog početka, čemu u prilog govori i činjenica da je razvoj Zuluhooda, kao i samo predstavljanje na MWC-u, sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Više informacija o Zuluhoodu dostupno je na www.zuluhood.com, a Zuluhood mobilna aplikacija dostupna je za download na Google Play i Apple Store platformama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije