Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Želite li potencijalno zaraditi novac? Ovo može biti vaša prilika

Na svjetskoj burzi je moguće trgovati cijenom preko 300 proizvoda, uključujući valute, dionice najvećih svjetskih tvrtki, naftu, zlato, pšenicu, kavu i mnoge druge
29. listopada 2018. u 08:52 1713 prikaza
Fortrade
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Svakog dana slušamo vijesti iz svijeta kako je cijena nafte porasla, zlato palo, euro oslabio, dolar ojačao, dionice Applea skočile, itd... Sve ove informacije milijuni ljudi diljem svijeta svakodnevno koriste kako bi potencijalno zaradili trgujući na svjetskoj burzi - online tržištu na kom ulagači na temelju vlastitih prognoza pokušavaju predvidjeti daljnje kretanje cijena proizvoda kojima trguju. 

Na svjetskoj burzi je moguće trgovati cijenom preko 300 proizvoda, uključujući valute, dionice najvećih svjetskih tvrtki, naftu, zlato, pšenicu, kavu i mnoge druge. Ukoliko ulagač predvidi da će cijena nekog proizvoda rasti, ’ulazi u poziciju kupnje i kada cijena poraste, zarađuje na toj razlici u cijeni. Isto tako, ukoliko predvidi da će cijena nekog proizvoda opasti, ’ulazi u poziciju prodajei kada cijena padne, zarađuje na razlici. Međutim, ukoliko se njegova predviđanja ne pokaži točnim, tada se izlaže riziku od gubitka uloženog novca. 

Fortrade | Autor : PROMO Foto: PROMO

Za uspješno trgovanje na svjetskoj burzi potrebno je znanje i iskustvo, odnosno, u cilju što preciznijeg predviđanja potrebno je znati kako vijesti utječu na kretanja cijena određenih proizvoda. Ukoliko želite naučiti kako se uspješno trguje na svjetskoj burzi, za početak preuzmite ovaj besplatni vodič koji će vam pomoći da savladate osnove trgovanja i detaljnije se informirate kako možete iskoristiti svakodnevne prilike za trgovanje. 

Da li ste znali da je jedan od najuspješnijih ulagača u povijesti, George Soros, na svjetskoj burzi 1992. zaradio milijardu dolara nakon što je ’ušao u poziciju prodaje’ na britanskoj funti koja je od rujna, do kraja te godine pala preko 20%.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

CFD-i su kompleksni instrumenti i nose visoku razinu rizika od brzog gubljenja novca zbog upotrebe poluge. 71% retail klijenata gubi novac trgujući preko ovog providera. Trebali biste razmotriti razumijete li funkcioniranje CFD-a i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na racunu za trgovanje. Ovi proizvodi možda nece biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaca bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteci. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za tocnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Adventski ugođaj na jugu
Adventski ugođaj na jugu
Split i Dubrovnik tradicionalno pripremaju veseli program za sve uzraste