Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Zbog visokog PDV-a 2016. smanjit će investicije

Željko Kukurin
Foto: Grgur Žučko/pixsell
28.10.2015.
u 10:45

Za devet mjeseci Valamar Riviera ostvarila je 556 milijuna kuna konsolidirane operativne dobiti i čak 45 posto više nego lani

S 15 posto više noćenja, po sedam posto višim cijenama nego lani, Valamar Riviera ima se čime pohvaliti na isteku 2015. Ta je turistička kompanija u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 1,22 milijarde kuna konsolidiranih poslovnih prihoda, odnosno 20 posto više nego lani. Konsolidirana operativna dobit (EBITDA), pak, u devet je mjeseci iznosila 556 milijuna kuna i čak 45 posto više.

„Ovo su rezultati povećanja operativne efikasnosti zbog reorganizacije i restrukturiranja poslovanja, znatnih ulaganja u portfelj i usluge koja su potaknula snažan rast, akvizicije Hotela Baška i općenito vrlo dobre turističke sezone. Devetomjesečni rezultati znatno bolji od lanjskih pokazuju da hrvatski turizam pruža sjajnu perspektivu za poduzeća koja ulažu u povećanje konkurentnosti proizvoda i destinacija. Međutim, i dalje naglašavamo da najviša stopa PDV-a na Mediteranu i neriješeno pitanje turističkog zemljišta ograničavaju potencijal za daljnja ulaganja pa će tako i Valamar Riviera iduće godine smanjiti razinu ukupnih ulaganja”, ističe Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Riviere, koja je 2015. godine investirala 354 milijuna kuna.

Najveća pojedinačna investicija u kompaniji, za koju se očekuje da će do kraja godine ostvariti do 1,29 milijardi kuna poslovnih prihoda, jest Valamar Isabella Island Resort.

>>Hrvatska skočila za 25 mjesta – na 40.

>>Tri hotela Valamar osvojila četiri 'Oscara'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije