Naslovnica Biznis

Zbog pripajanja Splitske banke OTP banci nisu radile poslovnice

Pripajanjem nastaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto
04. prosinca 2018. u 21:34 0 komentara 897 prikaza
Financijski doručak OTP i Splitske banke
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tijekom proteklog vikenda završeno je pripajanje Splitske banke OTP banci, koja od danas posluje kao jedinstvena banka pod imenom OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu, priopćeno je u utorak iz OTP banke.

Splitska banka PROMO Splitska banka i ove godine s 150.000 kuna pomaže studente slabijeg imovinskog stanja

"Banka će poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska, sa sjedištem u Splitu. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s poslovnim centrima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako pripajanjem nastaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto, poslovno prisutna u svim hrvatskim regijama, sa 147 poslovnica i više od 500 bankomata.

Banku će voditi uprava u sastavu Balázs Békeffy, predsjednik, te članovi Zvonimir Akrap, Slaven Celić, Zorislav Vidović, Nera Šunjić i Bruno Biuk.

OTP startup program PROMO OTP banka pokreće novi međunarodni program za start-up kompanije

"Spajanjem smo stvorili nacionalno snažnog tržišnog igrača, s najboljim karakteristikama obiju banaka i bogatim portfeljem proizvoda te velikim potencijalom tržišnog razvoja. OTP banka Hrvatska ostat će predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj", izjavio je predsjednik Uprave Balázs Békeffy.

Pripajanje Splitske banke OTP banci počelo je u svibnju prošle godine, kada je OTP banka postala potpunom vlasnicom Splitske banke. Osim banke, u OTP grupi u Hrvatskoj posluju OTP Leasing, OTP Invest, OTP Osiguranje, OTP Nekretnine, OTP Savjetovanje i SB Zgrada.

Pljačka - Splitska banka Ponovno na udaru Središće: Pljačka u poslovnici Splitske banke!

Poslovnice Splitske banke i OTP-a proteklih su nekoliko dana, od čega dva radna i dva dana vikenda, zatvorile vrata klijentima, a nije radilo ni telefonsko, mobilno, ni internetsko bankarstvo. Transakcije koje se mogu obaviti na bankomatima klijenti su provodili na njima, uz dnevni limit podizanja gotovine od 4000 kuna. Zbog pripajanja Splitske banke OTP-u i integracije u jedan sustav morali su, kažu, privremeno zaustaviti poslovanje s klijentima kojima su obavijesti o tome slali cijeli prethodni mjesec, a intenzivnije od početka ovog tjedna.     

Sutra otvaraju vrata i nastavljaju raditi uobičajeno, kao i mobilno i internetsko bankarstvo. OTP je Splitsku banku kupio u svibnju, a spajanjem će s 11 posto tržišnog udjela postati četvrta banka po imovini u Hrvatskoj. Klijente koji trebaju dodatne informacije upućuju na besplatni telefon kontakt centra 0800 210 021, mail info@otpbanka.hr ili najbližu poslovnicu. Još neko vrijeme su u funkciji i mail info@splitskabanka.hr i stari telefon kontakt centra OTP banke 072 201 555.

Pogledajte kako ove godine izgleda Božićna priča obitelji Salaj:

Zagrebparking
NA VRELOM ZAGREBAČKOM ASFALTU
Otkrivamo: Kako izgleda jedan dan s kontrolorom Zagrebparkinga

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.