Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STVARANJE SNAŽNOG TRŽIŠNOG IGRAČA

Zbog pripajanja Splitske banke OTP banci nisu radile poslovnice

Financijski doručak OTP i Splitske banke
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Autori: Hina, Valentina Wiesner
04.12.2018.
u 21:34

Pripajanjem nastaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto

Tijekom proteklog vikenda završeno je pripajanje Splitske banke OTP banci, koja od danas posluje kao jedinstvena banka pod imenom OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu, priopćeno je u utorak iz OTP banke.

"Banka će poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska, sa sjedištem u Splitu. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s poslovnim centrima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako pripajanjem nastaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto, poslovno prisutna u svim hrvatskim regijama, sa 147 poslovnica i više od 500 bankomata.

Banku će voditi uprava u sastavu Balázs Békeffy, predsjednik, te članovi Zvonimir Akrap, Slaven Celić, Zorislav Vidović, Nera Šunjić i Bruno Biuk.

"Spajanjem smo stvorili nacionalno snažnog tržišnog igrača, s najboljim karakteristikama obiju banaka i bogatim portfeljem proizvoda te velikim potencijalom tržišnog razvoja. OTP banka Hrvatska ostat će predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj", izjavio je predsjednik Uprave Balázs Békeffy.

Pripajanje Splitske banke OTP banci počelo je u svibnju prošle godine, kada je OTP banka postala potpunom vlasnicom Splitske banke. Osim banke, u OTP grupi u Hrvatskoj posluju OTP Leasing, OTP Invest, OTP Osiguranje, OTP Nekretnine, OTP Savjetovanje i SB Zgrada.

Poslovnice Splitske banke i OTP-a proteklih su nekoliko dana, od čega dva radna i dva dana vikenda, zatvorile vrata klijentima, a nije radilo ni telefonsko, mobilno, ni internetsko bankarstvo. Transakcije koje se mogu obaviti na bankomatima klijenti su provodili na njima, uz dnevni limit podizanja gotovine od 4000 kuna. Zbog pripajanja Splitske banke OTP-u i integracije u jedan sustav morali su, kažu, privremeno zaustaviti poslovanje s klijentima kojima su obavijesti o tome slali cijeli prethodni mjesec, a intenzivnije od početka ovog tjedna.     

Sutra otvaraju vrata i nastavljaju raditi uobičajeno, kao i mobilno i internetsko bankarstvo. OTP je Splitsku banku kupio u svibnju, a spajanjem će s 11 posto tržišnog udjela postati četvrta banka po imovini u Hrvatskoj. Klijente koji trebaju dodatne informacije upućuju na besplatni telefon kontakt centra 0800 210 021, mail info@otpbanka.hr ili najbližu poslovnicu. Još neko vrijeme su u funkciji i mail info@splitskabanka.hr i stari telefon kontakt centra OTP banke 072 201 555.

Pogledajte kako ove godine izgleda Božićna priča obitelji Salaj:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije